El presumpte piròman de Vilopriu es nega a declarar davant dels mossos

Entre les seves pertinences, els agents que el van detenir van trobar-li un encenedor sense gas

Juan F.P. porta detingut des d'ahir al matí, quan els Mossos d'Esquadra el van anar a detenir a un bar de Colomers. En total, se li imputen quatre incendis -un d'ells, un conat- que es van declarar a la zona de Vilopriu la nit del divendres passat, just quan els Bombers concentraven els esforços a intentar controlar el foc que cremava amb virulència el massís de l'Ardenya.

El primer dels incendis a Vilopriu va començar a les nou de la nit. D'ençà d'aleshores i fins a les dotze, se'n van declarar tres més, tots provocats, que van cremar uns 500 metres quadrats. En un dels focus, que els Bombers van poder apagar ràpidament abans que prengués massa forestal, hi van trobar una pila de branquillons, que algú havia disposat perquè les flames s'escampessin més ràpidament.

Els agents van detenir Juan P.F. -conegut entre els veïns com 'en Vilopriu- perquè alguns agents el van veure passar, de matinada, amb el seu tot terreny vermell per la zona. S'acabaven de declarar els dos primers incendis i, just després de creuar-se'l, al costat de la carretera (la GI-631) va començar el tercer focus.

Després de detenir-lo, entre les seves pertinences li van trobar un encenedor sense gas. A més, els mossos i els agents rurals també intenten relacionar-lo amb burilles de 'Ducados' que es van trobar a la zona on es van declarar els diferents focus.

Nit a comissaria

Juan P.F. va ser detingut aquest dimecres i ja ha passat la seva primera nit a comissaria. L'home s'ha negat a declarar davant dels mossos però, en una conversa amb la seva advocada d'ofici, que el va assistir en un primer moment, va negar ser l'autor dels diferents incendis.

Demà a partir de les deu del matí, el detingut passarà a disposició judicial. Serà al Jutjat Número 4 de la Bisbal d'Empordà, que instrueix cas. Allà l'assistirà l'advocat Gregori Martínez, que aquesta tarda s'ha fet càrrec de la seva defensa.

Martínez ha explicat que, de moment, no hi ha proves que incriminin el seu client. A més, també ha afegit que el fet que Juan P.F. circulés amb el seu 4 x 4 per la zona aquella nit no té relació directa amb què ell sigui l'autor dels focs, perquè viu a la zona i sol freqüentar la carretera.