Detingut un piròman acusat de provocar els tres últims incendis a Vilopriu i Gaüses

L'home, Juan P.F., de 63 anys i veí de Sant Jordi Desvalls, va ser vist al lloc dels fets amb el seu tot terreny

El primer dels incendis es va detectar passades les nou de la nit. Una trucada alertava els Mossos d'un foc en un terreny forestal al voral de la carretera GI-631, al terme municipal de Vilopriu. El foc va ser extingit uns vint minuts després, afectant uns deu metres quadrats de matolls i rostolls al costat de la via.

El segon incendi va tenir lloc prop de les onze de la nit. En aquesta ocasió es van detectar dos focus d'inici al voral de la carretera que va de Gaüses a Camallera. Els bombers van tardar uns quaranta-cinc minuts en donar per extingit l'incendi, el qual va cremar uns tres-cents metres quadrats de matolls.

Quan les patrulles dels Mossos es dirigien al segon incendi es van creuar amb un únic vehicle, un tot terreny, que circulava en direcció cap a Vilopriu amb un sol ocupant. Als pocs metres de creuar-se amb aquest vehicle els agents van visualitzar un nou focus d'incendi.

Aquest tercer foc estava en fase d'inici i com els anteriors, al costat de la carretera. Als pocs minuts, l'incendi va ser apagat pels bombers i va tenir molt poca afectació al sotabosc.

Un cop examinats tots els punts d'inici dels incendis es va determinar que els focs podien ser intencionats, ja que no hi havia cap causa natural, activitat agrícola o torre elèctrica que els hagués pogut provocar.

L'endemà mateix, les investigacions dels Mossos van permetre identificar el propietari del tot terreny, que la patrulla es va creuar la nit anterior. Fruit de la investigació es van localitzar diversos testimonis que situaven Joan P. F. prop de la zona dels incendis, la mateixa nit del 9 de març.

Després de diverses comprovacions a la carretera GIV-6232 es va localitzar a peu de via, a la base d'un arbre, diverses branques de fulla seca amuntegades i parcialment cremades, indicis que apuntaven que es va intentar provocar, sense èxit, un altre incendi.

Davant tots els indicis, els Mossos imputen l'autoria dels quatre incendis a Juan P. .F., que va ser detingut ahir al matí a Vilopriu. Les investigacions policials no es donen per tancades i no es descarta que el detingut pugui estar relacionat amb altres incendis. Passarà properament a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a la Bisbal d'Empordà.