Extingit l'incendi forestal del Baix Empordà

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Infocat i segueix en contacte amb l'Aragó, on el foc de la Ribagorça continua cremant

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la fase d'alerta del pla d'emergències per incendis forestals (Infocat) i continua demanant als ciutadans que prenguin molta precaució si han d'anar a zones forestals. Així mateix, recorda als ciutadans que tenen autorització per fer cremes que estiguin atents a les indicacions del Cos d'Agents Rurals, que tenen la potestat d'anul·lar cremes autoritzades en funció de les condicions de risc i de perill d'incendis forestals.

De la seva banda, el Departament d'Interior insisteix que tot i rebaixar el pla Infocat a fase d'alerta, tant el Cos d'Agents Rurals com els Bombers de la Generalitat mantenen en màxima alerta tots els seus efectius repartits pel territori fent tasques de prevenció i vigilància.

El foc de la Ribagorça aragonesa continua cremant

L'incendi de la Ribagorça aragonesa continua actiu. Els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat ja s'han retirat i els efectius terrestres han començat a retirar-se quan s'ha fet fosc. El govern aragonès només ha sol·licitat, per aquest dimarts al matí, el suport de mitjans aeris, així que està previst que es desplacin dos avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder.

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya està en comunicació amb el centre 112 Aragón per coordinar les necessitats d'assistència.