Continuen en fase de control els incendis del Baix Empordà i Gerri de la Sal

Una cinquantena de dotacions treballen en l'extinció dels focs del Pirineu i de Girona

D'altra banda, en l'incendi de Calbinyà (Alt Urgell), que ja està controlat, hi treballen nou vehicles dels Bombers, que continuen remullant tota la zona afectada.

Pel que fa als incendis de Viu de Llevata (Alta Ribagorça) i Montanissell (Alt Urgell), que també estan controlats, hi ha dues dotacions terrestres de Bombers destinades a cadascun dels focs bàsicament per fer rutes d'inspecció per la zona per detectar si hi ha punts calents al perímetre.

Aquest dissabte es van aixecar totes les restriccions als nuclis i urbanitzacions i tots els veïns que havien estat desallotjats per aquests incendis, tant de Girona com de Lleida, van poder retornar als seus domicilis.

El vent es pot tornar a reactivar aquest diumenge tant a la zona del Pirineu com a l'Empordà i el risc d'incendi es manté alt a tot el territori, que es veu agreujat per situació de sequera molt intensa que viu Catalunya. En aquest sentit, tant el els Agents Rurals com els Bombers de la Generalitat tenen en màxima alerta tots els seus efectius repartits pel territori fent tasques de prevenció i vigilància per poder actuar ràpidament i evitar possibles situacions que agreugin encara més l'elevat risc d'incendi forestal.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla Infocat pels incendis de Lleida i de Girona. Tot i la millora en la situació dels incendis s'ha pres la decisió de mantenir la fase d'emergència per la situació d'alt risc d'incendi que encara afecta el país.

La DGPC continua demanant als ciutadans que tinguin segones residències a zones afectades per incendis que no s'hi desplacin fins que la situació d'emergència passi, els focs estiguin completament extingits i no hi hagi risc ni per les persones ni pels béns.