Més de 200 organitzadors de congressos d'arreu de l'Estat es reuneixen per primer cop a Girona

La celebració d'aquesta trobada i l'arribada del TAV fan que l'ajuntament confiï que en els pròxims anys hi haurà més congressos

"Volem que el congrés de l'OPC sigui una plataforma de venda dels productes turístics i de serveis de Girona", ha afirmat la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat. La ciutat és des d'aquest dimecres fins dissabte seu del 25è congrés de l'OPC que aplega a més de 360 empreses organitzadores de congressos. Per això, l'ajuntament ha "batallat" perquè Girona sigui la seu d'aquest "congrés de congressos", segons l'ha definit Cunyat.

Girona va organitzar el passat any 11 congressos i a data d'avui en té 8 confirmats per aquest 2012. L'Ajuntament de Girona confia que una conseqüència directa d'acollir el congrés de l'OPC serà l'augment de congressos en els pròxims anys. A més, segons ha apuntat el secretari de l'OPC a Catalunya, Rafel Peris, el fet que Girona es posicioni dins el circuit dels congressos a nivell estatal mesos abans de l'arribada del TAV juga a favor de la destinació. "Ara és el moment ideal per Girona per promocionar-se com a destinació de turisme de negocis", ha destacat.

Durant els dies que els 200 especialistes estaran a Girona, s'han organitzat activitats professionals entorn a com organitzar congressos i ajustar recursos en temps de crisi i també es combinen aquestes activitats amb un programa social ampli. Els participants en el congrés coneixeran la ciutat, la tradició dels castells i la música tradicional, visitaran el Museu del Cinema, coneixeran Lloret de Mar i també visitaran al Castell Gala-Dalí de Púbol. A més, també provaran la gastronomia de la mà del Celler de Can Roca i el col·lectiu Bons Fogons, entre d'altres.

La regidora ha destacat que és molt important que els participants en el congrés s'enduguin una bona imatge de Girona i les comarques gironines per tal de proposar-la com a seu de futurs congressos. "En temps de crisi hem de prioritzar on invertim els recursos i esperem que aquesta inversió tingui un retorn", ha manifestat. L'ajuntament ha cedit gratuïtament els espais de l'Auditori-Palau de Congressos i inverteix uns 10.000 euros en l'organització d'actes adreçats als participants del congrés. El Patronat de Turisme, l'Ajuntament de Lloret i el Girona Convention Bureau són també col·laboradors en l'organització del programa social.

La presidenta de l'OPC, Chon Durán, ha assegurat que Girona "sorprèn" quan es coneix i n'ha destacat les qualitats turístiques que ofereix. "El retorn del congrés també es pot mesurar en visites que en poden sorgir si cadascun dels 200 participants hi tornem amb els nostres amics o famílies o recomanem als nostres coneguts visitar Girona". Durán també ha destacat que, amb la crisi, els congressos es mantenen però sí s'han d'ajustar els pressupostos.