Recuperen el servei del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria

S'ha transformat en telefèric i amb més capacitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, que tornarà a estar en servei a partir d'aquest dissabte. I ho farà transformat en un telefèric.
L’equipament, tancat des del juny passat per obres de millora, ofereix ara cabines més àmplies i gairebé doblarà la capacitat de transport que tenia. Si abans portava 220 persones cada hora, ara en transportarà 415. D'altra banda, està en procés de licitació l'ascensor que ha de connectar l’andana de l’estació del Cremallera amb la zona d’embarcament del telefèric. Quan l’elevador estigui instal·lat, el telefèric estarà adaptat al 100% per a persones amb mobilitat reduïda.
 
Per a la renovació del telecabina, s’ha aprofitat part del material de l'Aeri d’Esparreguera, que està fora de servei des de l'any 2012 per poca demanda. Segons informa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquesta operació ha permès recuperar la instal·lació de l'estació de muntanya ripollesa, que després de 31 anys en funcionament "ja havia arribat al final de la seva vida útil, mantenir els estàndards de qualitat del servei habitual d’FGC i augmentar la capacitat del servei".

Amb la nova instal·lació s'incrementa la capacitat de transport i es passarà de 220 persones cada hora fins a les a 415 persones. A més, l'accés serà més còmode perquè les noves cabines no tenen elements que en dificulten l'entrada i les portes són més amples. D'altra banda, estaran aturades a les estacions, millorant així el transport de mercaderies des de l'estació de Vall de Núria fins a l'Alberg de Joventut situat al Pic de l'Àliga. El nou telefèric disposa de quatre cabines, dues en cada estació, amb capacitat per a dotze persones cadascuna. Les millores realitzades han inclòs també l'ampliació de l'espai de les zones d'espera on els usuaris accedeixen a les cabines.

L’Agència Catalana de Joventut ha col·laborat en l’augment de capacitat, gràcies a l'adquisició de les noves cabines. D’aquesta manera, a més de millorar el servei s’han pogut mantenir els llocs de treball de l’alberg i assegurar-ne el seu futur.

L'estació d'esquí i muntanya de Vall de Núria està situada dins del Pirineu Oriental al terme municipal de Queralbs (Ripollès). Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres des d'on neixen multitud de fonts i torrents.