Uns 400 concentrats davant dels jutjats donen suport als detinguts divendres a la UdG

Denúncia col·lectiva per les lesions patides durant les mobilitzacions a la universitat

Després que divendres les càrregues policials a la UdG acabessin amb tres estudiants detinguts, acusats de desordres públics i atemptat a l'autoritat, aquest dilluns uns 400 alumnes i treballadors de la universitat s'han concentrat davant dels jutjats, coincidint que han pres declaració als arrestats. Els detinguts han declarat avui després de ser traslladats divendres a la comissaria dels Mossos de Girona i sortir en llibertat al mateix vespre.

Una ambulància i quatre furgons dels Mossos d'Esquadra s'esperaven al costat dels jutjats per si es produïen incidents, mentre que a la Gran Via Jaume I hi havia quatre furgons policials més. Finalment, però, la policia no ha intervingut en cap moment de la concentració. La manifestació ha transcorregut pacíficament, tot i que sí s'han sentit crits contra els Mossos d'Esquadra o la rectora de la UdG. "Encausats, absolució!", "N'hi diuen democràcia i no ho és" o "Si en toquen a tu, ens toquen a tots" són algunes de les proclames que s'han repetit durant la concentració.

Una quinzena de manifestants ferits, segons els estudiants

La càrrega policial de divendres es va produir quan un grup d'estudiants que s'estaven manifestant en contra de les retallades van intentar accedir a l'Aulta Magna de la Facultat de Lletres de la UdG, on s'estava duent a terme la commemoració del 20è aniversari de la institució amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas, en el que es considera un acte "privat i elitista", segons denuncien els manifestants.

Els organitzadors de les protestes han fet una crida als estudiants a participar en l'assemblea que celebraran dimecres vinent al migdia, i també perquè portin els comprovants mèdics i fotos de les possibles lesions que van patir divendres. En aquest sentit, en el manifest que han llegit durant la concentració han denunciat que quinze estudiants van resultar ferits per la "violència injustificada" de la policia. El manifest reclama també la retirada dels càrrecs als imputats, a més de lamentar els "acomiadaments i retallades" que afecten estudiants, professorat i PAS.