Reagrupament, JERC i EUiA condemnen la càrrega policial de la UdG

EUiA demana responsabilitats a l'actual rectora del centre, Anna Maria Geli, pels fets ocorreguts

L’executiva comarcal del Gironès de Reagrupament Independentista (RCat) ha assegurat que condemna les càrregues policials que van tenir lloc el divendres al matí a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) durant l’acte de celebració del vintè aniversari del centre arran de les concentracions de protesta organitzades pels estudiants. En aquest sentit els independentistes es posen de costat dels estudiants i asseguren que "no es pot pretendre que quan el futur de la universitat pública a Catalunya està amenaçat, els estudiants aplaudeixin el senyor Mas quan ve a celebrar el vintè aniversari de la UdG". Amb tot, des de Reagrupament s'apunta que les protestes "estan justificades i l’últim que pot fer un govern és enviar els Mossos a silenciar-les a cops de porra".

En aquesta mateixa línia s'han mostrat les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) que, a més, exigeixen a la rectora de la UdG, Anna Maria Geli "doni explicacions per l'autorització de la càrrega policial dins del recinte universitari, un fet totalment inaudit i fora de lloc en una societat democràtica com la nostra, i menys dins un centre d’ensenyament públic en el qual s’hi estaven manifestant de manera pacífica els col·lectius d’estudiants i professors".

Finalment, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han valorat la càrrega com un exercici de "brutalitat policial" i demanen responsabilitats a Geli.