La càrrega policial a la UdG deixa 18 ferits, 12 dels quals Mossos d'Esquadra

Els tres detinguts per desordres públics i atemptat a l'autoritat es troben a la comissaria dels Mossos a l'espera de passar a disposició judicial

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves a Girona pels delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat pels incidents que hi ha hagut a la Facultat de Lletres coincidint amb la visita del president Mas. Els detinguts es troben actualment a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vista Alegre, a Girona, a l'espera de passar a disposició de l'autoritat judicial.

Segons han detallat els Mossos en un comunicat, pels volts de les 12 del migdia, coincidint amb l'arribada de les autoritats a l'acte d'aniversari de la UdG, diversos agents que estaven limitant l'habitual perímetre de seguretat han estat agredits d'una part dels 600 manifestants que s'havien concentrat al Campus del Barri Vell amb la intenció de boicotejar l'acte.

Diversos dels concentrats han intentat traspassar el període delimitat i accedir dins el claustre del centre universitari on es celebrava l'acte. Segons la versió policial, amb actitud desafiant i amb l'objectiu de poder accedir a l'aula magna, els manifestats han esbotzat una antiga porta d'emergència causant danys visibles a l'accés i trencant el pany. Davant del risc que tant els estudiants com els mateixos participants en l'acte poguessin resultat ferits de gravetat -ja que entre la porta i la sala hi ha un desnivell de tres metres d'alçada- els mossos han intervingut per garantir la seguretat.

Segons la policia, alguns dels manifestants han llançat objectes contra els mossos i han mantingut una actitud desafiant i violenta contra la policia.