Etiquetes
Etiqueta: ‘pa’
-
Notícia
Una cooperativa engega una estada a Beget per aprendre a treballar en un forn rural
La cooperativa Ricolta de Beget, al Ripollès, ha posat en marxa un programa de formació que inclou un contracte de 30 hores a la setmana i l'allotjament a un apartament durant un ...
-
Notícia
La nova norma sobre la sal agafa els forners més preocupats per l'encariment del gas i la farina
La nova normativa que retalla la quantitat de sal que pot portar el pa ha agafat molts forners en un moment on les seves preocupacions se centren en l'escalada del preu de l'energia i de productes ...
-
Notícia
L'IDIBGI troba al pa un efecte prebiòtic que ajudaria pacients amb malaltia inflamatòria intestinal
El grup de Malalties Digestives i Microbiota de l'Institut d'Investigació Biomèdica del Trueta (IDIBGI) han detectat un efecte probiòtic en el pa elaborat seguint unes passos ...
-
Notícia
El doctor Brugada examina el cor a 1.000 alumnes del Pla de l'Estany
Més del 80% de joves d'entre 13 i 14 anys del Pla de l'Estany s'han fet un electrocardiograma des del 2010 gràcies a un estudi pioner a l'estat espanyol que consisteix en fer aquesta ...
-
Notícia
Trueta i Santa Caterina compartiran història clínica electrònica dels pacients
L'hospital Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt compartiran història clínica electrònica dels pacients i la informació relacionada amb diagnòstics i tractaments. L'Institut d'Assistència ...
-
Notícia
Neix un pa de quilòmetre zero a les comarques gironines
El projecte 'És farina de Girona' arriba pocs mesos després que sortís a la venda l'anomenat Pa de la Tramuntana, una varietat que s'enforna amb farines procedents de blats antics que es conreaven ...
-
Notícia
Surt a la venda el pa de la Tramuntana, fet amb farines antigues conreades als Aiguamolls
La llavor que ha permès fer créixer el pa de la Tramuntana va néixer ara fa quatre anys, quan el Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines va decidir crear un nou producte singular. La ...
-
Notícia
100 tones de blat per fer el nou pa artesanal de Tramuntana
Per arribar fins aquí han calgut més de tres anys d'investigació per poder recuperar les dues varietats i ajustar-ne el procés de cultiu. El projecte ha comptat amb el suport de vàries institucions, ...