Desactivada l'alerta del pla Inuncat per la millora de la situació de rius i embassaments

El Ter, la Muga i el Fluvià recuperen lentament els cabals, alhora que els processos de desguàs fan baixar el nivell dels pantans

L'Agència catalana de l'Aigua (ACA), informa d'una tendència general cap a la normalització pel que fa al cabal dels rius. El del Ter continua essent alt, però amb tendència a la baixa, al pas per Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i les Masies de Roda (Osona). És el mateix que passa al cabal del Muga al pas per Castelló d'Empúries (Alt Empordà). 

Pel que fa als embassaments, el desguàs fa que els nivells minvin progressivament als de Boadella, Susqueda i Siurana. Aquest últim està del tot normalitzat. Els de Portbou i Foix continuen sobreeixint i probablement ho seguiran fent els pròxims dies.

Clavegueram de Barcelona també ha informat de la desactivació de la fase d'alerta del Pla d'Emergència del Parc Fluvial del Besòs.

Incidències viàries

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que encara hi ha algunes incidències a la xarxa viària catalana relacionades amb la pluja. Continua tallada la via GIV-6226 a Garrigàs (Alt Empordà) i la GIV-5441 a Espinelves (Osona). A més la B-124 està tallada amb pas alternatiu a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) per problemes d'esllavissades.

L'SCT recorda que si s'ha de circular per un bassal d'aigua, cal reduir la marxa a primera i, un cop sobrepassat, comprovar l'estat dels frens. A més, per evitar l'aiguaplaning, convé moderar la velocitat. Si es pateix, és important no frenar ni accelerar.