Tres carreteres tallades per la pluja i alerta per desbordaments a les conques gironines

S'està procedint al desguàs de les preses de Boadella, Sau, Susqueda-Pasteral, Foix, Portbou i Siurana

La pluja ha produït diverses afectacions a les carreteres de la demarcació de Girona. En aquest sentit s'han hagut de tallar o bé s'hi ha donat pas alternatiu per culpa de la pluja a la C-63 a Anglès on una esllavissada de terra i branques ocupava el voral i ha obligat a donar pas alternatiu; la GI-542 a Osor; la GI-681 de Llagostera a Tossa, i la GI-682 de Tossa a Lloret de Mar. A més també resulten tallades al GI-552 a Riell i Viabrea per inundacions, la GIV-6226 a Santa Llogaia d'Àlguema també per inundacions i la N-141 a Bescanó per un despreniment de terra. 

A més, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), hi ha tres trams afectats per obres. Són l'AP-7 on hi ha un carril tallat a Girona en sentit nord, que provoca dos quilòmetres de retencions

Conques plenes

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) avisa que aquesta tarda augmenten de forma creixent i per sobre de l'habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter. A més, s'estan desguassant les preses de Boadella, Sau, Susqueda-Pasteral, la Baells, Foix, Portbou i Siurana. En aquest sentit, es recomana extremar les precaucions en aquests punts i evitar l'accés a les zones properes als rius. L'ACA informa que cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s'hagin tancat durant les darreres hores i la vigilància d'accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador. 

Les precipitacions continuen persistint a les conques del nord-est, per la qual cosa cal reincidir en l'avís de risc de crescudes a tots els municipis de les conques del Fluvià i Baix Ter en concret als municipis de les comarques de Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, la Selva i Gironès. Per altra banda continua sobreeixint l'embassament de Foix i de Portbou.

120 sortides

Des de dos quarts de dotze d'aquest migdia i fins a les cinc de la tarda, els Bombers de la Generalitat han rebut més de 120 avisos relacionats amb la pluja. Per demarcacions, els Bombers han fet 76 sortides a Barcelona, 27 a Girona, 17 a Lleida i 4 a la demarcació de Tarragona. La majoria dels avisos estan relacionats amb l'acumulació d'aigua en baixos i a la via pública. D'aquestes darreres hores no hi ha cap servei destacat, segons han apuntat els Bombers de la Generalitat.