Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat per l'augment del cabal en rius i rieres

L'alerta afecta sobretot al nord-est de Catalunya

Davant la situació i amb previsió que continuï plovent, Protecció Civil demana als ciutadans que extremin les precaucions en aquests punts i evitin l'accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona.

Així mateix, informa que cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s'hagi tancat durat les darreres hores i la vigilància d'accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador davant la previsió creixent dels cabals dels rius.

Actualment el nivell del riu Muga continua creixent especialment en el tram final a Castelló d'Empúries, així com el Llobregat de Muga a Peralada.

Les precipitacions continuen persistint a les conques del nord-est seguint una evolució de sud a nord, per la qual cosa cal reincidir en l'avís de risc de crescudes a tots els municipis de les conques del Fluvià i Baix Ter en concret als municipis de les comarques de Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, la Selva i Gironès. Per altra banda continua sobreeixint l'embassament de Foix i de Portbou.

Pel que fa a la previsió meteorològica, la pluja acumulada pot ser superior als 100 litres en 24 hores, a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Berguedà, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva i Vallès Oriental.

En quant a l'estat de la mar, el SMC informa que es poden donar onades superiors als 2 metres i mig a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà. També hi ha possibilitat de fort onatge a les comarques del Barcelonès, el Maresme i la Selva.