La sorda d'Ana Pastor

L'entrevista (si és que se li pot dir així) que aquesta nit ha realitzat la periodista (si és que se li pot dir així), Ana Pastor al president Artur Mas, ha estat un exemple de mala praxi en tots els sentits.

La madrilenya ha fet gala de la seva habitual agressivitat davant Mas intentant que respongués a les seves preguntes. El problema és que el president ho feia però no de la manera que ella esperava i era per això que repetia fins a l'extenuació les qüestions esperant el titular desitjat.

Pastor és un exemple més de frau periodístic, fruit del màrqueting comunicatiu en el seu màxim exponent. La presentadora s'ha vist desbordada per un Mas clar, directe i contundent. Ha quedat clar que no s'havia preparat l'entrevista i no era conscient de quin és el clima real a Catalunya, guiant-se solament per les dades del Baròmetre de la Generalitat que no ha analitzat ni molt menys extrapolat al procés.

La batejada com "gurú del periodisme" s'ha vist acorralada, sense capacitat de reacció. Ella, que sempre es pren les entrevistes com un duel, avui ha estat derrotada per KO tècnic. Els periodistes que tenim per costum realitzar entrevistes sabem que les preguntes són un guió, una pauta que es pot seguir més o menys en funció de les respostes de l'entrevistat. Pastor feia cas omís a les respostes del president i tirava pel dret buscant el titular fàcil o que li donés la fama anhelada.

Ana Pastor és el reflex més clar de la societat i els polítics espanyols; no ens escolten, estan sords.