Seguim vius, però...

Val, d'acord, el món no s'ha acabat però... és una bona notícia? Tenim una religió (la cristiana) que ens parla de l'arribada del fill de Déu ara fa uns dos mil anys. Tanmateix la creació del planeta és molt anterior. Hi havien dinosaures, que es van extingir per l'arribada d'un meteorit i posteriorment ens trobem amb referents dels homes prehistòrics. 

L'evolució de l'ésser humà ens ha portat a grans fites com el descobriment del foc, l'electricitat, els motors a explosió... però d'altra banda ens ha aportat moltes altres coses dolentes: la Guerra Freda; la Primera i Segona Guerra Mundial; el racisme; la xenofòbia; dictadors i sectes religioses, entre d'altres.

Per la seva banda la societat també ha evolucionat. Els negres són acceptats als Estats Units com a qualsevol altre ciutadà, el Boiximà del Museu Darder de Banyoles ja descansa enterrat al seu poble africà, les dones poden votar, existeix el matrimoni per a homosexuals... però, per altra banda, ens hem convertit éssers cada vegada més individualistes i egoistes. 

No és estrany però, que amb els antecedents anteriorment citats, les persones pensin primer en elles mateixes, després en elles, altre vegada en elles i, finalment si s'escau, en els altres. Un exemple d'això és la Marató de TV3 on es recapten anualment milions d'euros per a una bona causa. Suposo que molts veuran aquestes donacions com un gran exemple de generositat però jo ho veig com una acció altruista puntual que hom sovint exerceix per sentir-se millor amb ell mateix o per proximitat (té un conegut, familiar, amic que pateix la malaltia en qüestió). No és casualitat doncs que amb el Càncer, una de les dolències més mortíferes i abundants d'avui en dia, hagi obtingut rècord de recaptació (no oblidem l'actual situació de crisi). Un bon exemple de solidaritat seria fer donacions mensuals, trimestrals o cada dia si es vol, sense haver d'esperar a un esdeveniment televisiu com aquest.

Amb tot, tal i com està el país: taxa d'atur alarmant, increment dels impostos, persones que són desnonades i milers de famílies que passen fam... considero un acte egoista el simple fet de portar un fill al món. Per a què vols ara una criatura? Perquè les passi "canutes"? Sí ets de família benestant i t'ho pots permetre endavant, però són molts els pares i mares joves amb una mà al davant i l'altre al darrera que no es priven de res. I com més excessos, millor.

Ahir el món no es va acabar. Seguim vius, però...