Pellicer, el gran derrotat

Partiré de la base que mai arribaré a editar un informatiu en una cadena de televisió d'àmbit nacional, que no presentaré les campanades d'any nou i que tampoc podré fer-me el fatxenda davant dels altres per ser guapo. Això sí, crec que sóc capaç de moderar molt millor un debat com el d'ahir a la nit entre els candidats a la presidència de la Generalitat de com ho va fer Ramon Pellicer.

La marxa de Josep Cuní a 8TV ha deixat orfes a centenars de milers d'espectadors que gaudien de l'autoritat, la temperança, la intel·ligència, el control i l'habilitat que aquest tenia a l'hora de conduir els debats electorals de la cadena de televisió catalana. Pellicer ahir va fer gala d'una manca d'autoritat que li va valdre el ser Trending Topic a Twitter, situant-se en sisena posició just per darrera de López Tena i Pere Navarro. En cap moment va ser capaç de controlar els temps i si Albert Einstein fos contemporani de ben segur utilitzaria al periodista català com a exemple de la teoria de la relativitat i les divergències entre espai i temps.

Alfons López Tena fou possiblement el candidat més damnificat (el de menys representació a l'arc parlamentari) que era interromput constantment per Pellicer que li reclamava celeritat en les seves intervencions. Jose Mourinho va esperar en una ocasió un arbitre recolzat contra el seu vehicle als túnels del Camp Nou. No seria d'estranyar que el candidat de Solidaritat Catalana per la Independència ahir fes el mateix amb Pellicer.

Twitter es va omplir ahir de piulades comentant la moderació del debat, un dels més esperats de la darrera dècada pel moment històric en que ens trobem. El contrast entre la qualitat dels discursos i la moderació dels mateixos era com veure una pel·lícula meitat en blanc i negre i l'altre meitat en color. Aquestes són algunes de les piulades que he recollit sobre el tema:













Aquests són només alguns dels pocs exemples del que es va llegir en contra del moderador que, de ben segur i si el seny s'imposa, no estarà present en el proper debat electoral de TV3.

Dit això, voldria també mostrar el meu més absolut respecte cap a la seva persona i és que Pellicer sap fer moltes coses i molt ben fetes. No ha arribat fins on és per casualitat o atzar, sinó més aviat fruit del seu treball.

Ara bé, ha quedat clar que moderar, no és el seu fort.