Com enfonsar la premsa de la 'central lechera'?

Segurament el que diré aquí pot resultar una obvietat però molt poques persones són capaces de fer-ho. Què ha de fer un seguidor del FC Barcelona per evitar agafar enrabiades, taquicàrdies, fogots i altres? Evitar a tota costa els mitjans de comunicació que s'editen i emeten des de Madrid. Que? Ho sé, no guanyaré el nobel de la ciència per aquesta afirmació però aquesta és una proposta que molta gent coneix i que pràcticament ningú posa en pràctica. 

Tanmateix aconsello a tot barcelonista que ho faci. Vaig començar a oblidar-me d'aquella "xusma" periodística el passat mes d'abril i des d'aleshores no he entrat mai més als portals d'AS ni Marca (habitualment enllaçaria els noms amb les seves webs però...no em dóna la gana). De la mateixa manera que en el moment en que Intereconomia TV va canviar de multiplex no vaig re-sintonitzar el meu televisor i ara porto mesos que, per mi, no existeix.

Què guanyem fent això? Doncs d'una banda aconseguim retallar l'audiència de les cadenes de TV i disminuir el nombre de lectors dels diaris esportius de la "central lechera". Aquestes webs esportives s'alimenten de les visites a través de les dades recollides a través de OJD Interactiva que posteriorment utilitzen a l'hora d'oferir el seu diari com a plataforma per a obtenir ingressos publicitaris. Avui en dia Marca.com és el portal d'esports més visitat d'Espanya amb 30 milions de visitants únics el passat mes de juny. Què passaria però si tots els barcelonistes deixéssim de consultar Marca i només entréssim a Sport.es i Mundodeportivo.com? Doncs molt senzill, que la xifra d'usuaris cauria de forma considerable, arribant a una reducció aproximada del 20%. Pot semblar poc però estem parlant de 6 milions d'usuaris i una xifra així podria implicar:

A) Una davallada en els preus dels bàners i, per tant, menys ingressos publicitaris.
B) Forçar un possible canvi en la línia editorial, el que suposaria publicar menys mentides i fotografies trucades.

És veritat, sóc un somniador, però com a mínim els meus nivells de ràbia s'han reduït dràsticament des de que vaig deixar de practicar el masoquisme periodístic. Algú més s'apunta?