Nadal considera una 'riquesa' que hi hagi quatre candidatures disposades a liderar el PSC

El president del grup parlamentari socialista confia que de la cimera del desembre sortirà una "executiva integradora"

A diferència de l'aposta que feia Iceta per a una candidatura unitària per al Congrés que els socialistes catalans han de celebrar al desembre, Nadal ha "celebrat" que hi hagi quatre candidatures disposades a prendre el relleu a José Montilla. El president del grup parlamentari socialista ha reflexionat en aquest sentit que les candidatures de Miquel Iceta, Pere Navarro, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena constitueixen una "riquesa" sobre la qual "es podrà fonamentar un bon debat".

També el primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, s'ha referit al Congrés del mes vinent manifestant que haurà de servir per "refer el projecte polític" del PSC i "renovar la direcció del partit". Cal fer-ho "discutint sense por" i amb l'objectiu de "recuperar la confiança dels ciutadans", ha afegit.

Govern del PP a Madrid

Sobre el canvi de govern a l'estat espanyol, Montilla ha reflexionat que no creu que la victòria del PP "serveixi per canviar l'opinió dels mercats", ja que "les coses són molt més complicades, falta un projecte més global". En aquest sentit, ha alertat que les economies s'ha globalitzat, però la política continua treballant a nivells estatals.

Montilla també s'ha mostrat escèptic que el canvi de governs "democràtics" per altres de tecnòcrates pugui ser la solució a la conjuntura econòmica actual. En aquest sentit ha lamentat que "en molts casos l'economia predomina per sobre la política".

Alguns dels principals dirigents del PSC han participat aquest diumenge a Maià de Montcal en el tradicional homenatge a Ernest Lluch, assassinat per ETA al novembre del 2000. Un centenar de persones han assistit a l'acte, que ha culminat amb l'ofrena floral a la tomba de Lluch.