El banc propietari de l'immoble ocupat a Olot presenta denúncia als Mossos

Els jutjats hauran de decidir ara si fan desallotjar l'edifici ocupat de la capital garrotxina

Segons explicava dissabte un dels portaveus del col·lectiu d'indignats d'Olot, Lluís González, l'ocupació vol ser un acte "d'alliberament d'un espai públic" que, segons el portaveu, "és de tots". González destacava que l'acte és una denúncia a una democràcia que, segons lamentava, no representa la població.

El portaveu detallava que van ocupar l'immoble en plena campanya electoral perquè volen denunciar "una democràcia que, en veritat, és una dictadura". El portaveu també assegurava que els 'indignats' que han ocupat l'edifici saben que realitzen un acte delictiu però esperen tenir el suport de la tota la ciutadania.

Des del col·lectiu s'han aportat dades sobre el nombre de famílies desnonades a les comarques gironines. Segons els 'indignats', cada dia hi ha vuit desnonaments diaris al territori gironí i, en contraposició, a Olot hi ha 1.208 habitatges buits. Segons els 'indignats' aquesta situació es conseqüència de "l'especulació premeditada dels bancs" i la corrupció dels polítics.

Els indignats van assegurar que ocuparien l'edifici "de forma indefinida". Així mateix, des de l''oficina de recuperació dels drets humans' tenen previst organitzar diverses activitats i iniciatives. Segons els 'indignats' aquesta ocupació no és un acte únic sinó que forma part d'un projecte a tot Catalunya que es portarà a terme en els pròxims dies.