Uns 'indignats' ocupen un edifici en desús a Olot per ubicar-hi famílies desnonades

Una cinquantena de persones s'han manifestat pel centre de la capital de la Garrotxa a favor del dret a l'habitatge

L'acte de protesta en contra els desnonaments s'ha iniciat a les dotze del migdia amb una manifestació que ha sortit des de la plaça Major d'Olot. La manifestació ha recorregut diversos barris cèntrics de la ciutat fins arribar al carrer Sastres on es trobava l'edifici en desús que 'els indignats' han ocupat.

Durant el recorregut, el col·lectiu ha cantat lemes tals com: "li diuen democràcia i no ho és", "gent sense cases, cases sense gent, com s'entén?", entre d'altres. Els manifestants portaven xiulets i cridaven lemes en contra els desnonaments i a favor del dret a l'habitatge.

Un cop han arribat davant l'edifici en desús, dos membres del col·lectiu els han donat la benvinguda desplegant una pancarta des del balcó de l'immoble on es podia llegir 'oficina de recuperació dels drets humans expropiats'. Posteriorment quatre agents dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat davant de l'edifici i han identificat diversos membres del col·lectiu. La manifestació s'ha portat a terme sense incidents i enmig d'un àmbit reivindicatiu i festiu.

Des del matí diversos 'indignats' ja estaven dins l'immoble

Des de primera hora del matí, dos membres dels 'indignats' han accedit a l'immoble i han esperat fins al migdia per esbotzar la porta i facilitar l'entrada a la resta de membres que esperaven fora al carrer manifestant-se. Segons un dels portaveus del col·lectiu d'indignats d'Olot, Lluís González, la ocupació és un acte "d'alliberament d'un espai públic" que, segons el portaveu, "és de tots". González ha destacat que l'acte és una denúncia a una democràcia que no representa la població.

El portaveu ha detallat que han ocupat l'immoble en plena campanya electoral perquè volen denunciar "una democràcia que, en veritat, és una dictadura". El portaveu també ha assegurat que els 'indignats' que han ocupat l'edifici saben que realitzen un acte delictiu però esperen tenir el suport de la tota la ciutadania.

Des del col·lectiu s'han aportat dades sobre el nombre de famílies desnonades a les comarques gironines. Segons els 'indignats', cada dia hi ha vuit desnonaments diaris al territori gironí i, en contraposició, a Olot hi ha 1.208 habitatges buits. Segons els 'indignats' aquesta situació es conseqüència de "l'especulació premeditada dels bancs" i la corrupció dels polítics.

Els indignats han assegurat que ocuparan l'edifici "de forma indefinida" i que a partir d'ara contactaran amb les famílies desnonades de la ciutat que estiguin interessades en viure a l'edifici ocupat. A partir d'ara, l'edifici també acollirà 'l'oficina de recuperació dels drets humans' des d'on tenen previst organitzar diverses activitats i iniciatives. Segons els 'indignats' aquesta ocupació no és un acte únic sinó que forma part d'un projecte a tot Catalunya que es portarà a terme en els pròxims dies.

Pintades a les seus de CiU i PP

Durant aquest matí, diverses persones han guixat i tirat pots de pintura a les seus dels partits polítics de CiU i PP a Olot. Tot i que encara es desconeixen els autors dels fets, una càmera de seguretat de l'estació d'autobusos - prop de la seu de CiU- enfocada en direcció a l'oficina del partit podria haver enregistrat els fets. Els autors han deixat diversos guants davant les seus dels partits.