Carles Santos: 'L'obra és un concert visualitzat, no tracta cap temàtica en particular'

L'espectacle s'estrena avui al teatre municipal de Salt i es veurà l'estiu vinent al teatre Lliure de Gràcia de Barcelona

Un altaveu de tres metres d'ample per tres metre d'alt situat enmig de l'escenari és el protagonista principal de la nova obra 'Schubertnacles humits' que el director Carlos Santos estrena demà al teatre municipal de Salt. "El tòtem", tal i com anomena el director a l'altaveu, és el centre de tot l'espectacle i "s'expressa, contesta, balla i canta al mateix temps que pixa", ha declarat Carlos Santos.

La veu de l'actor Josep Ferrer és l'encarregada d'humanitzar aquest altaveu. Els altres intèrprets de l'obra, Queralt Albinyana, Cati Reus, Dolors Ricart i el mateix Santos, estan situats mot a prop del públic en una cantonada de l'escenari i dialoguen amb el personatge central.

Santos ha destacat que la focalització de l'altaveu a sobre de l'escenari i la diferència de posicions amb la resta dels personatges de l'obra és una mostra més de "la diferència d'estatus" que existeix entre els membres de l'obra. El director ha destacat que 'Schubertnacles humits' és una "obra austera" en comparació amb l'espectacle 'Chica Montenegro Gallery' que va obrir el festival de Temporada Alta de l'any passat.

El director ha comentat que va escollir la figura del music Franz Schubert perquè "és un músic totalment desconegut per a la majoria de la població" i té "alguna cosa especial". Durant l'obra s'interpreten diverses peces musicals d'autors com Paganini o Mompou tot i que la majoria són dels músic Franz Schubert com 'La Sinfonia Inacabada', la 'Sonata número 2 per a piano' o 'La Bella Molinera'.

L'obra és un "concert visualitzat"

El director de l'espectacle teatral ha defensat que l'obra és "complicada de definir" i ha destacat que no es centra en cap temàtica en particular ja que, en el fons, és un concert visualitzat. El director ha avançat que els amants de la música gaudiran de l'espectacle perquè "la música entra directe per la vena" i el públic podrà apreciar-ho durant l'obra.

'Schubertnacles humits' s'estrena avui, al teatre municipal de Salt i es podrà veure des del 7 fins al 17 de junt al teatre Lliure de Gràcia.