Sáez demana als votants de dretes que votin PSC 'si volen preservar l'estat del benestar'

El socialista reclama que els ciutadans puguin escollir a quina entitat social destinen els diners de la renda

Si dilluns era el candidat de CiU, Jordi Xuclà, que demanava "prestats" els vots dels "socialistes desencisats", aquest dimarts ha estat el propi candidat socialista que demana als electors de dretes que es passin al PSC. Sáez ha demanat als votants que tradicionalment han optat per formacions conservadores -CiU i PP- que apostin pel PSC "si volen preservar l'estat del benestar". "Aquelles persones amb consciència social que són votants de la dreta i estan desenganyats amb les amenaces de retallades en sanitat i educació han de votar el PSC", ha reivindicat Sáez.

Segons ha manifestat, el partit socialista és "l'única formació" que defensa que no es retalli en despesa social i que es mantingui l'aportació a l'educació i la sanitat. Per això, ha demanat el vot a metges que "pateixen retallades als hospitals", als ciutadans que "veuen com els tanquen els CAP a la nit" o als mestres que s'han quedat sense feina perquè s'ha eliminat la sisena hora, entre d'altres.

Propostes en polítiques socials

El candidat del PSC ha visitat aquest matí la Fundació Ramon Noguera de Girona que treballa per formar i trobar feina a persones amb disminució psíquica. Segons ha manifestat, a Catalunya té "gran importància" el tercer sector i, per tant, ha exposat algunes de les propostes en matèria de polítiques socials que volen impulsar els socialistes si governen.

Per una banda, ha apuntat que cal un pla de coordinació sociosanitària entre comunitats autònomes per tal de revisar com s'aplica la llei de la dependència (de la qual se'n beneficien 14.000 gironins) i impulsar mesures per augmentar l'autonomia de les persones depenents a les seves cases, com també revisar el finançament perquè "totes les persones amb alta dependència tinguin dret als ajuts".

D'altra banda, ha recordat que ha estat l'executiu socialista que ha augmentat del 0,5 al 0, el tant per cent dels impostos que, en el moment de fer la declaració d'hisenda, es poden destinar a fins socials. En aquest sentit, Sáez ha proposta reformar la Llei de subvencions per tal que els ciutadans puguin detallar a quina entitat volen destinar els diners a l'hora de marcar la creueta de la declaració.

A més, el candidat del PSC també ha demanat que s'estableixi per llei els requisits i l'import de les rendes mínimes d'inserció, unes ajudes que ara fixa cada comunitat autònoma per separat. Segons proposen els socialistes, caldria crear una 'renda bàsica de ciutadania' que fos aplicable a tot l'Estat i, d'aquesta manera i segons remarca el candidat, s'evitarien "decisions arbitràries com les que aquest estiu va prendre el Govern de la Generalitat revisant els criteris per beneficiar-se de la PIRMI".