Jordà demana el traspàs de la gestió de costes per la 'ineficàcia' estatal

La cap de llista, Teresa Jordà, creu que l'única solució per ordenar i tenir conservat el front marítim és que ho gestioni la Generalitat

Els independentistes han recordat que tot i que es preveu que el projecte de reordenació del front marítim de Blanes es comenci a executar entre els anys 2012 i 2014, la realitat és que fa "molts anys" que el territori reclama l'obra per minvar els estralls que provoquen els temporals de mar. Segons ha ironitzat Jordà, aquest només és un dels exemples de "diligència i bon fer absolut" del govern de l'Estat en matèria de Costes.

ERC-RCat-Catalunya Sí considera que les costes són un punt "fonamental" per a Catalunya, no només des d'un punt de vista ambiental i d'ordenació del territori sinó també des d'una vessant turística. Per això, la coalició reclama el traspàs de les seves competències a la Generalitat. "Una administració més propera és una administració més sensible", ha dit Jordà.

La candidata sosté que si la reordenació del front marítim depengués de l'Ajuntament i la Generalitat no haurien hagut de passar vint anys per "arreglar un problema" que, a més, "es va generar quan l'Estat va extreure sorra del front marí de Blanes per regenerar les platges del Maresme". "Ells creen el problema i són incapaços d'aportar una solució. El de Blanes es un cas flagrant que clama al cel", ha dit.

La coalició independentista sosté que Costes forma part del paquet de competències que no hauria de tenir l'Estat, com el Ministeri de Cultura o el de Sanidat. A més, Jordà afirma que en un moment de crisi com l'actual cal reduir més que mai despeses. La cap de llista creu que en el cas de Blanes "la inoperància a l'hora de fer el projecte de reordenació total forma part de les despeses que ens podem estalviar".