Xuclà diu que l'Estat ha 'maltractat' la costa gironina amb poca inversió i canvis de criteris

El cap de llista de CiU per Girona insta el portaveu d'Economia del PP a concretar quines propostes té en matèria econòmica

'National Geographic' ha triat la Costa Brava com una de les 20 millors destinacions turístiques del món per al 2012. El cap de llista de CiU per Girona, Jordi Xuclà, considera que aquesta distinció posa de relleu la importància que té el litoral gironí a nivell turístic. Per això, ha denunciat que durant any el govern de l'Estat ha "maltractat" aquesta Costa Brava negant les inversions que calien per fer algunes actuacions com, per exemple, arranjar els passejos marítims i recuperar el camí de ronda des de Portbou a Blanes.

En aquest sentit, Xuclà es compromet a impulsar l'elaboració d'un "pla de xoc" que garanteixi una inversió "suficient i apropiada" en matèria de costes, una competència estatal. Aquesta inversions, segons Xuclà, també han de passar per millorar les connexions amb les infraestructures que calen com el llargament reivindicat desdoblament de l'N-II o el de l'A-26.

Xuclà també ha criticat que l'Estat hagi creat incertesa entre els ciutadans de Santa Margarita o d'Empuriabrava canviant els criteris sobre el règim jurídic de les propietats i posant en risc la propietat privada. Segons Jordi Xuclà, això ha creat mala imatge a Europa perquè molts propietaris han explicat als seus països d'origen que "en compliment d'una llei creada fa 20 anys", els podien treure la propietat de les seves segones residències i els amarraments.

La "indefinició" del PP

El cap de llista de CiU al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha demanat al Partit Popular que digui si està d'acord amb la proposta de CiU de pacte fiscal. "Demano al PP que abandoni les paraules buides, les inconcrecions i que es mulli", ha afirmat Xuclà que demana a Cristóbal Montoro que digui si està d'acord amb la proposta de pacte fiscal per "reduir a la meitat el dèficit fiscal català, que l'any 2010 va ser de més del 8% del PIB"

Xuclà, acompanyat de la vicepresident del Govern, Joana Ortega, ha presentat les propostes de CiU en matèria de turisme al Teatre Jardí de Figueres davant una cinquantena de persones.