Un centenar de persones es manifesten a Salt contra l'inici de campanya de PxC

Els manifestants han recorregut els principals carrers comercials de la ciutat cantant lemes contra els partits polítics feixistes i racistes

Els manifestants han sortit de la plaça Lluís Companys - davant de l'Ajuntament de Salt- i han recorregut els principals carrers comercials de la ciutat fins arribar al carrer Major de Salt. Un cop allà s'han dirigit cap a l'edifici de la Coma Cros però el fort cordó policial ha impedit que els manifestants poguessin entrar dins la plaça de l'entitat cultural on Josep Anglada realitzava l'acte inaugural de campanya electoral. Aproximadament deu dotacions dels Mossos d'Esquadar i uns 70 agents controlaven les tres entrades possibles a la plaça del centre cultural.

Els manifestants han llegit un manifest final al carrer Sant Dionís, prop de l'edifici, on han protestat per la decisió de Josep Anglada d'inaugurar la campanya electoral a la població. Segons els manifestants, el partit de Plataforma per Catalunya és un partit "racista, feixista i xenòfob que només ha vingut a provocar".

Al mateix temps, els manifestants han defensat que els ciutadans de Salt són "tots aquells que formen part dels treballadors de la ciutat" i que discursos "populistes" com els del partit PxC només "desvia l'atenció de les problemàtiques reals de la ciutadania i difonen la cultura de l'odi". Finalment, els assistents han remarcat que "Salt és poble d'acollida" i que si hi ha "racistes, que se'n vagin del poble".

Sense incidències destacables

La manifestació s'ha portat a terme sense incidències destacables a part d'un enfrontament que dos clients del bar Imperial de Salt han tingut amb els manifestants. Els clients han increpat a diversos assistents a la manifestació i, aquests, han respost amb xiulades, crits i comentaris com "aquest bar cremarà". Durant la manifestació els assistents han cridat lemes com: "fora racistes del poble de Salt", "Anglada, feixista, a Salt ni de turista" o "Salt serà sempre antiracista" i ensenyaven petits fulletons on es podia llegir "fora racistes del poble de Salt. Anglada i PxC ni aquí ni enlloc".

Un cop el agents dels Mossos d'Esquadra han impedit l'accés a l'edifici de la Coma Cros, els manifestants han intentat accedir-hi per altres carrers de la població, sense èxit. Finalment, la manifestació s'ha dissolt. Aproximadament cap a les 8 del vespre, Josep Anglada ha arribat a Salt i ha entrat per la porta d'entrada al centre de la Coma Cros, sense cap incidència, on l'esperaven un centenar de persones.