Blanes desallotja per precaució els veïns del bloc contigu a l'edifici afectat per un descalçament

Els dos edificis comparteixen entrada i davant un possible esfondrament la resta de veïns quedaria aïllada

Els nombre de veïns desallotjats a causa del descalçament d'un edifici a Blanes augmenta fins a 36. Aquesta tarda, els serveis tècnics de l'ajuntament han ordenat el desallotjament preventiu dels veïns de l'edifici contigu, que comparteix entrada amb l'edifici afectat.

El veïns del número 52 i els del número 54 accedeixen a casa seva per la mateixa entrada. Uns tenen els balcons a la rambla Joaquim Ruyra (els del 54) i els altres han de recórrer un passadís estret que els porta a la part posterior de l'edifici. Això ha fet als tècnics recomanar que també siguin desallotjats ja que, si es produeix qualsevol esfondrament en aquesta passadís, quedaria tallada l'entrada als dos edificis, malgrat que els veïns de la part posterior no tenen cap afectació als fonaments dels seus pisos. "Volem evitar que si cau un tros de sostre hi hagi episodis de pànic o ansietat", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez.

Per això, els quinze veïns que viuen en aquest edifici número 52 han hagut de recollir les pertinences més necessàries per passar aquesta nit fora de casa. L'ajuntament ofereix als 36 afectats l'opció d'anar a l'Hotel Costa Brava, situat molt a prop de l'edifici, o bé allotjar-se a casa de familiar o amics si així ho prefereixen.

Aquesta serà ja la segona nit que els veïns del primer immoble afectat passaran fora de casa. Segons ha explicat el regidor, aquells veïns que durant el dia han volgut accedir a les seves cases per recollir qualsevol pertinença ho han pogut fer, sempre acompanyats d'algun efectiu de la policia local o dels Bombers. Ara bé, de nit no es permetrà que ningú accedeixi a l'edifici per motius de seguretat.

Els treballs continuen demà al matí

Els treballs que van començar la nit de dimecres per poder reforçar els ciments de l'edifici s'han aturat aquest vespre. La previsió és que divendres al matí es pugui començar ja fer una petita estructura de formigó a la paret mestra que s'ha descalçat per tal de reomplir el vuit de deu centímetres que ha quedat després que l'edifici hagi cedit. Lupiáñez ha alertat que la rapidesa dels treballs dependrà del temps.

Aquesta tarda ha plogut fort a Blanes i això ha obligat als operaris a extreure l'aigua de la pluja que s'ha acumulat en el lloc on es treballa per reforçar l'edifici i reparar la xarxa de clavegueram. El regidor ha assenyalat que la pluja ha estat intensa però no tant forta com esperaven però que el pitjor està per venir perquè s'espera que en les pròximes hores torni a ploure. Per això, l'ajuntament no dóna cap data als veïns afectats per poder tornar a casa.