La pluja descalça un talús a la línia de tren entre Barcelona i Portbou i provoca retards

El despreniment ha tingut lloc a l'alçada de l'estació de Flaçà

La pluja d'aquesta nit ha complicat la circulació de trens de la línia Barcelona-Portbou a primera hora del matí. L'aigua del torrent que passa a tocar de la granja Olivés, on s'hi crien gallines, ha descalçat part del talús que aguanta la via en sentit Girona. 

Això ha provocat que part del balast hagi caigut i, per precaució, s'ha hagut de tallar la circulació de trens en els dos sentits de la via. Tècnics d'Adif s'han desplaçat fins al lloc dels fets per comprovar els danys i Protecció Civil ha activat l'alerta del Ferrocat davant possibles incidències.

Una primera inspecció dels danys ha determinat que, si bé cal assentar millor el talús, els trens podien circular per la zona. Per això, d'entrada, s'han deixat circular combois de manera alternativa per una de les dues vies i, poc després de les deu del matí, ja s'ha restablert del tot la circulació en sentit Girona. Això sí, els combois hauran de circular a 30 quilòmetres per hora per seguretat mentre no es torni a reforçar la part del talús que ha cedit.

Resignació i manca d'informació

A pocs quilòmetres de l'esvoranc, a l'estació de Girona, els passatgers s'han pres amb resignació els retards, un fet al que asseguren estar "acostumats". Un usuari habitual del tren ha explicat que quan ha arribat a l'estació ha sentit per megafonia que els trens anaven amb retard. "He pensat, ja hi tornem a ser", ha explicat el jove. Ha estat mitja hora esperant el tren i lamenta que Renfe no doni cap tipus d'explicació. "Diuen que els trens van amb retard i prou", ha criticat.

"Què hi farem, tindrem paciència", clamava una usuària que detalla que el retard d'aquest tren farà que segurament perdi un altre tren que ha d'agafar a Maçanet, on ha de fer transbord per poder anar a Calella. "M'hauré d'esperar una hora més", ha explicat la noia que ha assegurat que ningú els ha informat de què passava, només han sentit per megafonia que els trens acumulaven retards.