Reobren la N-260 a Queixàs després d'onze mesos d'obres

Els treballs per corregir el desgast de la carretera han costat uns 4 MEUR

La carretera N-260 ja torna a estar oberta a la circulació entre els municipis de Crespià (Pla de l'Estany) i Maià del Montcal (Garrotxa). Els treballs van començar a principis del mes de febrer i fins ara es desviaven els cotxes per la N-260a.
Les obres consistien en reparar algunes de les esquerdes que hi havia en el terraplè de la carretera, a causa del desgast de la via. El projecte ha costat uns 4 milions d'euros que ha assumit el Ministeri de Foment. Tot i que la carretera ja hagi obert la circulació, encara hi ha alguns treballs per acabar com ara els ramals de l'enllaç de Queixàs (Alt Empordà) i l'adequació de les illetes. Durant dos mesos, aquest accés seguirà tancat.
 
Les obres s'han dividit en dues actuacions. Per una banda, al punt quilomètric 53,5, just sobre la riera de Turbany, s'ha deprimit el perfil de la carretera entre 6 i 8 metres. S'ha tret el terraplè i els operaris han reconstruït les capes superiors. Al quilòmetre 56,54 també s'ha consolidat els faldons del terraplè a partir de la construcció de murs en els laterals.

A més, també s'ha modificat l'enllaç de Queixàs per adaptar-lo a la nova normativa de carreteres. Això ha suposat la construcció d'un nou pas superior i els seus ramals i carrils de canvi de velocitat.