L'exregidor de la CUP de Torroella de Montgrí nega al judici les amenaces a C's

Robert Huertas s'enfronta a una multa econòmica

El judici contra Robert Huertas, regidor de la CUP a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per suposades amenaces a un membre de Ciutadans el passat 26 de gener al municipi ha quedat vist per a sentència.

Pels Jutjats de la Bisbal d'Empordà hi han passat un total de sis testimonis, quatre de l'acusació i dos de les defenses. Els quatre citats per la part demandant han ratificat que Huertas va amenaçar l'ara regidor de Ciutadans, Pere Cuadros, cridant que havia 'cavat la seva tomba'. Tres dels que han testificat van presenciar els fets, i el quart era un guàrdia civil que va recollir la denúncia i va veure el vídeo que aporta l'acusació com a prova.

Un dels testimonis, la diputada al Parlament de Ciutadans Camino Fernández, ha explicat que va ser ella qui va fer una foto a Huertas el dia dels fets, que va servir perquè altres tres el reconeguessin com l'autor de les suposades amenaces.

L'acusació que demana per a l'investigat una multa de 1.080 euros i una indemnització de 500 per un presumpte delicte lleu d'amenaces. En la seva declaració, Pere Cuadros ha assegurat que tot plegat li ha comportat "viure amb por" i que ha d'evitar passar per alguns dels carrers de Torroella de Montgrí, a més de controlar els horaris que fa.

La defensa, en canvi, sosté que la persona que va proferir els crits contra Cuadros no va ser Huertas, sinó un altre manifestant que té una certa semblança, però que en cap cas és l'acusat. Per il·lustrar-ho, l'advocat de Huertas, Benet Salellas, ha aportat dos vídeos on es veu "clarament" que no és l'investigat qui es dirigeix a Cuadros.

Un dels testimonis ha assegurat que va passar bona part de la concentració amb l'exregidor cupaire i que en cap moment va amenaçar l'edil de Ciutadans. L'altre testimoni de la defensa ha estat una noia que es va coincidir amb el demandant el dia de les eleccions del 26 de maig i li va preguntar si havia estat Huertas qui l'havia amenaçat, i Cuadros li va reconèixer que "no ho sabia".

Durant l'interrogatori, l'acusat ha explicat que precisament perquè era regidor i pel seu tarannà "dialogant" va ser la persona que va intentar fer de mediador amb els Mossos d'Esquadra en diverses ocasions, quan hi havia moments de més tensió.

Posar el focus a la CUP

Una de les explicacions que dona l'investigat és que es vol situar "el focus" a la CUP per part de Ciutadans. "Jo no sé si ha estat una confusió o ha estat la voluntat de Ciutadans. Jo no les tinc totes", ha assenyalat Huertas que ha assegurat que "està molt tranquil" perquè, diu, no és el responsable dels actes.

El rerefons polític ha marcat el judici i la jutgessa s'ha vist obligada a advertir a l'advocat de l'acusació popular diverses vegades, per demanar-li que "se centrés en l'objecte del judici" que s'estava celebrant.

Just abans de l'entrada de l'acusat als Jutjats de la Bisbal d'Empordà s'ha fet una concentració per donar-li suport que ha congregat unes 30 persones. Els Mossos d'Esquadra han posat tanques davant de l'edifici i no hi ha hagut cap incident.