Vilobí decreta tres dies de dol i convoca un minut de silenci per la mort de les dues nenes

El consistori ha suspès tots els actes previstos i demana "respecte per a la família"

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar (Selva) ha decretat tres dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci dissabte a les onze del matí després que dues nenes hagin aparegut mortes en aquest municipi.

El consistori ha suspès tots els actes previstos per aquest cap de setmana, la majoria relacionats amb la Marató de TV3, i ha demanat "màxim respecte per a la família". En un comunicat, l'ajuntament ha expressat el seu condol i "ràbia" per uns "fets tristos i lamentables".

També recorden que s'ha de "respectar el secret de sumari", demanen "la màxima serenitat possible" i emplacen els mitjans de comunicació a contactar amb el consistori per "poder garantir la intimitat dels nostres veïns".

Els fets han passat pels volts de quarts de dues del migdia quan el pare ha trobat les dues criatures mortes a casa. La família vivia a Salitja des del 2014 quan van traslladar-se a la casa que s'havien construït. Segons ha explicat l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet, cap de les dues nenes estava escolaritzada al municipi, però sí que realitzaven diferents activitats extraescolars amb altres petits.

De fet, des de l'Ajuntament s'ha facilitat suport psicològic al pare de les dues nenes, a la resta de la família – que no viu a Salitja – i també als amics de les dues víctimes. "En un poble petit al final ens coneixem tots, i és fàcil teixir una certa amistat ràpidament", ha expressat Mundet.

No havien acudit als Serveis Socials

L'alcaldessa també ha confirmat que no es té constància que la família hagués acudit als Serveis Socials, ni tampoc s'havia reportat cap cas ni es tenien indicis de maltractament. "No tenim cap constància que hi hagi cap via d'ajuda sobre aquesta família", ha revelat Mundet.

La batllessa també ha demanat "màxim respecte" per la família i per Salitja. En aquest sentit, Cristina Mundet ha reclamat que el poble no es converteixi en un "plató improvisat" els propers dies. "És un fet dolorós que ens fa mal a tots", ha reblat.

Agraeix la col·laboració de les entitats

Finalment, l'alcaldessa ha volgut agrair la "comprensió" per part de les diferents entitats del poble la decisió de suspendre els actes per aquests propers dies, molts d'ells relacionats amb La Marató de TV3. Vilobí d'Onyar ha decretat des d'aquest divendres tres dies de dol oficial, on les banderes del balcó de l'Ajuntament onejaran a mig pal.