Reagrupament de Girona no participarà amb ERC a les eleccions generals per discordàncies

No aproven que la republicana Teresa Jordà encapçali la llista de la demarcació de Girona

Més problemes per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la demarcació de Girona després que Reagrupament Independentista (Rcat) ha assegurat que retira el seu suport a la candidatura unitària de cares a les eleccions nacionals generals del proper 20 de novembre. El motiu, l'entrada de Teresa Jordà com a número 1 a les llistes després de les pressions iniciades pel president regional, Josep Carrapiço.

Segons explica RCat, la seva intenció era que les llistes es formessin amb persones independents, de Reagrupament o d'ERC, però de nou perfil i que donessin una clara mostra que aquesta coalició independentista responia a una nova etapa. Amb tot, RCat ha considerat l'entrada de Jordà i altres noms "clarament vinculats a l'època del tripartit d'ERC", com una proposta "perdedora ja d'entrada". Inicialment les negociacions entre ambdues formacions anaven per bon camí i es va assolir l'acord que un reagrupat fos cap de llista per la demarcació de Girona, opció que va comptar amb el suport "del president d'ERC, com també de la secretària general i el secretari general adjunt i altres per sectors d'ERC de Girona". Amb tot, Reagrupament denuncia que "el president regional d'ERC de Girona va rebentar l'acord i va desautoritzar la decisió presa per la direcció nacional d'ERC".

Aquesta situació ha portat als reagrupats a trencar relacions amb Esquerra però asseguren que mantenen el seu suport a l'acord que han arribat RCat i ERC a nivell nacional. Tant és així que asseguren treballaran perquè "aquesta coalició tingui uns excel·lents resultats arreu del país, però per una qüestió de dignitat, no participarem ni en la candidatura de Girona d'Esquerra ni en la campanya electoral que aquest partit desenvolupi a la demarcació".