Els metges del Trueta acorden fer una vaga indefinida que començarà en campanya electoral

La decisió es va prendre en assemblea i ara volen consensuar la protesta amb la resta d'hospitals de l'ICS

Uns 200 metges de l'Hospital Josep Trueta han acordat per majoria anar a la vaga. Es tractaria d'una mesura de "pressió" per demanar al Departament de Salut que repensi les retallades que té planejat aplicar tant en els pressupostos dels hospitals com també en els sous dels professionals.

Segons ha explicat el El portaveu de Metges de Catalunya a l'Hospital Josep Trueta de Girona, Josep Vilaplana, es tractaria d'una vaga amb caràcter indefinit que han decidit convocar en plena campanya per tal "d'influir" tot el què puguin. "Retallar un 10% els pressupostos dels hospitals és posar-los contra les cordes", ha assegurat Vilaplana que demana al Govern que aturi les retallades en sanitat i educació. "Els metges hem donat moltes vegades exemples de responsabilitat i ètica, ara que siguin els polítics que comencin a retallar per les seves figures, que és el que demana la població", ha afirmat.

Segons ha relatat Vilaplana, en l'assemblea es va decidir augmentar la pressió mediàtica contra les retallades i també presentar, a la seu del Col·legi de Periodistes de Barcelona, un escrit en contra de les retallades, redactat per tots els cap de servei i els quatre presidents de Col·legis de Metgexs de Catalunya. La cita per aquesta presentació serà el 4 d'octubre i el sindicat planeja, si no rep cap resposta satisfactòria del Govern, anar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a mitjan octubre a manifestar-se.

Vilaplana ha avançat que si cap d'aquestes mesures fa al Govern repensar les retallades, aniran a la vaga. A més, els metges gironins volen convèncer la resta de professionals de Catalunya perquè se sumin a la protesta. De moment, l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona també ha votat en assemblea fer una vaga contra les retallades.

Per evitar aquesta vaga, Vilaplana ha posat condicions. Aquestes passarien per garantir estabilitat a les plantilles dels hospitals, el retorn de totes les retallades de sou al 2013 (el Govern vol retallar la paga de Nadal i ajornar el pagament de les guàrdies a 60 dies, entre d'altres) i que la jornada dels metges dels hospitals de l'ICS sigui igual que la dels professionals de l'atenció primària i la XHUP. Segons assegura Vilaplana, els metges de l'ICS treballen més hores per un sou més baix.