El nombre de delictes es redueix un 30% a l'Escala aquest estiu

En descens més significatius és el dels robatoris a domicilis que cau un 73%

Aquestes xifres han estat donades a conèixer aquest matí en la reunió periòdica de la Junta Local de Seguretat, en què el cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d'Esquadra, el comissari Joaquim Belenguer, ha destacat que el model de col·laboració, coordinació i treball conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local que s'aplica a l'Escala "és un exemple a seguir".

En aquest sentit, l'actuació coordinada dels diferents cossos i l'agilització dels processos d'expulsió de delinqüents multireincidents que s'ha produït els darrers mesos s'apunten com a causes principals dels descensos registrats, que en el cas de l'Escala han estat molt per sobre de la mitjana de la demarcació, segons dades policials.

Un altre fet que s'ha destacat a la Junta Local de Seguretat han estat els 73 controls que s'han fet per reduir al mínim els casos de venda ambulant, especialment a la zona turística de Riells.

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, ha aprofitat la Junta Local de Seguretat per felicitar els diferents cossos de seguretat per la "coordinació i la diligència que han demostrat". "Aquestes dades però no ens han de dur a relaxar-nos", ha remarcat l'alcalde que ha demanat als responsables de tots els cossos que aquest model de treball conjunt continuï avançant.