El gironí Isaki Lacuesta guanya la Conxa d'Or a la millor pel·lícula

El cineasta presenta una història guiada per l'obra de Barceló a Mali i per la seva fascinació per les pintures de François Augiéra

  • Isaki Lacuesta ha presentat 'Los pasos dobles' en el Festival de Cinema de Sant Sebastià. © ACN
    Isaki Lacuesta ha presentat 'Los pasos dobles' en el Festival de Cinema de Sant Sebastià
    Fotos: © ACN
  • L'equip responsable de 'Los pasos dobles' amb el seu director, Isaki Lacuesta, a la dreta. © ACN. ACN
    L'equip responsable de 'Los pasos dobles' amb el seu director, Isaki Lacuesta, a la dreta. © ACN
    Fotos: ACN
La recerca d'un búnquer ple de pintures, la fascinació pel pintor francès François Augiéras o la complicitat amb el pintor mallorquí Miquel Barceló. Tot això és 'Los pasos dobles', la nova pel·lícula del director Isaki Lacuesta (Girona, 1975), presentada aquest dimarts dins la Secció Oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià, juntament amb 'Cuaderno de barro', un documental que complementa el film. 

El cineasta gironí ha filmat una història guiada per l'obra de Barceló a Mali i per la seva fascinació per les pintures que Augiéras va fer als anys 60 en un búnquer, encara no trobat. Lacuesta explicava a l'ACN el mateix dimarts que la pel·lícula va anar canviant a mesura que descobria el país i que segurament l'entendran més els nens que un públic més adult.

Tot i això, després de rebre la Conxa d'Or a la millor pel·lícula Lacuesta ha negat que el film sigui inintel·ligible i ha dit que confia que el públic sabrà valorar el seu projecte. Un Lacuesta visiblement emocionat ha dit, amb la conxa d'or a la millor pel·lícula a la mà, que se sentia orgullós d'haver competit amb directors de la vàlua d'Hirozaku Kore-eda, Enrique Urbizu i Benito Zambrano.