Detingut a França un fugitiu pel crim d'un jove trobat mort en un contenidor a Empuriabrava el 2013

L'Audiència de Girona va condemnar el 2016 a 13 implicats en els fets

Detingut a França un dels fugitius pel crim del jove trobat mort en un contenidor a Empuriabrava (Alt Empordà) el 26 d'abril del 2013. El gener del 2016, l'Audiència de Girona va jutjar i condemnar 13 implicats en els fets per delictes d'obstrucció, tinença il·lícita d'armes i encobriment però els suposats autors materials del crim estaven evadits de la justícia.

Les autoritats franceses han arrestat el sospitós aquest cap de setmana arran de l'ordre europea de detenció i entrega dictada pel jutjat d'instrucció 6 de Figueres, que va portar la investigació. Segons fonts del cas, encara queda per detenir un altre fugitiu Malek G. La seva empremta va aparèixer a una bossa d'escombraries on hi havia el cadàver.

El cas es remunta a l'abril del 2013 quan una veïna que anava a tirar la brossa va trobar el cos d'un jove dins un contenidor situat al carrer Medes d'Empuriabrava. El noi, de 23 anys i origen marroquí, va aparèixer degollat, li havien assestat fins a 17 ganivetades i el cos tenia signes d'haver estat torturat.

El cas va requerir una àmplia investigació policial i les detencions es van produir un any més tard dels fets. Al març del 2014, els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Policia Nacional francesa van detenir 14 delinqüents vinculats a una organització criminal dedicada al tràfic de droga a escala internacional que, segons van concloure els investigadors, estava darrere de la mort del jove. A alguns dels arrestats se'ls considerava membres d'un clan marsellès.

El gener del 2016, un total de 13 imputats es van asseure al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Les diferents defenses i el fiscal va pactar penes d'entre 8 mesos i 4 anys de presó per als sospitosos com a encobridors del crim. La pena més alta va ser per a un dels arrestats a qui van condemnar per obstrucció a la justícia, tinença il·lícita d'armes i encobriment.

La investigació va situar l'escena del crim en el garatge d'un immoble de Castelló d'Empúries on, segons recollia l'escrit d'acusació del fiscal Enrique Barata, "dues o més persones" van torturar i matar la víctima provocant-li "patiments inhumans". El detingut aquest cap de setmana és, precisament, qui havia llogat l'habitatge on hi havia el garatge.

Segons les mateixes fonts, el detingut passarà a disposició judicial un cop les autoritats franceses l'extradeixin.