20.000 persones es concentren a Girona contra la ''repressió policial'' i la sentència del Procés

Han començat a la plaça del Vi i acabat a la subdelegació del govern

[ACTUALITZAT 22:20H]

20.000 persones segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra s'han concentrat aquest vespre a la plaça del Vi de Girona en una manifestació convocada pel CDR de Girona i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la UdG contra "la repressió policial" i la sentència del Procés en el ja que és el tercer dia de protestes.

Els manifestants s'han aplegat inicialment a la Plaça del Vi on s'han llençat càntics contra el Conseller d'Interior, Miquel Buch, reclamant la seva dimissió després dels enfrontaments d'ahir amb les forces policials davant la subdelegació del govern espanyol.

La comitiva acte seguit ha enfilat per plaça Catalunya i s'ha dirigit a la subdelegació, passant abans davant la comissaria de mossos de Vista Alegre, la de la Guàrdia Civil i la seu de la Generalitat on s'han arrencat a aplaudir per després ocupar l'Avinguda de Jaume I. Un cop allí, un grup reduït de persones ha començat a increpar als antiavalots dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional que custodien l'edifici estatal i han llançat alguns objectes com ara pedres i ampolles.

Abans d'això, els concentrats a primera fila han procedit a cremar una pancarta i fotografies del conseller.

El CDR de Girona han donat la manifestació per desconvocada a les 21:41h a través d'un missatge a Telegram i convidant a tothom a participar de les marxes i la vaga general programada per divendres. Amb tot, malgrat el missatge milers de persones s'han mantingut davant la subdelegació llençant petards i objectes contra els antiavalots fins que s'ha produït la primera càrrega de la nit vuit minuts més tard a cops de defensa i disparant bales de foam.

Els manifestants s'han dispersat a llarg de l'avinguda des d'on han respòs a les càrregues llençant ampolles i llambordins contra la policia per posteriorment encendre fins a set fogueres amb contenidors al bell mig del carrer.

Buch defensa els Mossos

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha defensat aquesta tarda l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que no s'està donant "cap motiu" per aplicar la Llei de Seguretat Nacional perquè la policia catalana està garantint el dret a manifestació i l'ordre públic.

En la seva primera compareixença pública després dels aldarulls a diferents ciutats catalanes d'ahir, Buch els ha atribuït a "grups reduïts de manifestants violents", que ha qualificat de "provocadors" i "agitadors", i ha demanat "aïllar-los". De fet, preveu nous "brots de violència" en manifestacions previstes per aquest mateix dimecres. El conseller també ha descartat dimitir. El director general de la Policia, Pere Ferrer, no ha descartat l'ús de gas pebre.

(notícia en desenvolupament, seguirà ampliació)