El tercer dia de manifestacions a Girona acaba amb càrregues i contenidors en flames

Un grup de manifestants ha llençat objectes contra la policia

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
[ACTUALITZAT 7:00H]
 
Enfrontaments i càrregues policials davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona en una nova jornada de protestes contra la sentència del Tribunal Suprem, en que, com a Barcelona, també s'han vist barricades de foc.
Un grup de manifestants s'ha encarat als agents de la policia espanyola i els Mossos i ha tirat les tanques que protegien l'edifici de la subdelegació, i els agents han intervingut amb salves de 'foam' i càrregues. Alguns dels manifestants han llençat objectes de tota mena contra els agents, i un cop la policia ha intervingut, s'han dispersat i han encès contenidors.

Unes 20.000 persones s'han manifestat pacíficament pel centre de Girona, des de la Plaça del Vi, passant per la comissària dels Mossos de Vistalegre, la de la Guàrdia Civil, la delegació del Govern i la subdelegació. Posteriorment, però, un grup més reduït s'ha enfrontat amb la policia i han començat els incidents i les escenes de caos.

Quan el CDR ja havia donat per dissolta la manifestació, davant la subdelegació del govern espanyol hi havia unes 5.000 persones, segons dades de la Policia Municipal. Aleshores, un grup de manifestants han bolcat les tanques que protegien l'edifici. Darrere, hi havia un cordó policial format per agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional.

Els manifestants també han llançat objectes contra la línia policial, com ampolles, pedres, pintura o cons. Per megafonia, la policia ha avisat de la intervenció imminent si continuaven llançant-los objectes. Com que el grup de manifestants no ha desistit, els antiavalots han carregat i els han dispersat, també disparant salves i projectils de foam.

Tal com havia passat el dimarts a la nit, els antiavalots han arraconat els manifestants en tres punts: a banda i banda de l'avinguda Jaume I i a la plaça U d'octubre. Alguns manifestants han bolcat contenidors i els hi han calat foc. A la banda de Jaume I més propera a l'avinguda Ramon Folch, les flames han arribat a agafar els troncs dels arbres i han pujat enfilant-se cap a les façanes de dos edificis, tot i que finalment els arbres no s'han cremat.

Mentre cremaven les barricades, hi ha hagut explosió de vidres de la brossa. Alguns manifestants han continuat llançant objectes contra la línia policial, en aquest punt de la Policia Nacional, que ha continuat avançant disparant salves.

Els manifestants s'han aplegat per carrers alternatius a la plaça U d'octubre, on els antiavalots dels Mossos han tornat a disparar projectils de 'foam' per dispersar-los. Aleshores, els manifestants han arribat fins a la plaça Catalunya, on han tornat a muntar fogueres.

Hi ha hagut enfrontaments constants amb llançament d'objectes i la línia d'antiavalots dispersant els manifestants. També al carrer Nou i a l'avinguda Sant Francesc, on els manifestants han aprofitat tanques d'obra per fer una altra barricada i parapetar-se al darrere per llançar pedres, llambordes, ferros i ampolles contra la policia.

Després, els manifestants s'han trobat a la plaça independència i, finalment, han decidit intentar anar fins a la comissaria de la Policia Nacional. No hi han pogut arribar. A mig camí, els Mossos han fet la tècnica del carrusel per disgregar el grup –ara ja bastant reduït- que quedava. Tot i això, els manifestants han tornat a bolcar contenidors i han llançat ampolles de vidre i pedres contra la línia policial. Els antidisturbis de la Policia Nacional han disparat contra els manifestants, també pilotes de goma.