Lloret inspeccionarà 35 locals d'oci nocturn per veure si les instal·lacions són segures

L'ajuntament destinarà 11.300 euros a contractar una empresa externa per fer les revisions durant les pròximes setmanes

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns la contractació d'un servei extern que reforci la inspecció dels establiments d'oci nocturn. Durant les properes setmanes un total de 35 establiments, vinculats a les activitats recreatives musicals i d'oci de Lloret de Mar, seran inspeccionats per l'empresa Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA). Els inspectors realitzaran les comprovacions per assegurar-se que els locals disposin de les condicions tècniques necessàries per garantir la seguretat de les persones. El contracte té un cost total de 11.365 euros.  

El regidor d'Activitats Josep Valls, ha explicat que aquest reforç permetrà fer un "seguiment exhaustiu" dels establiments accelerant el procediment que marca la llei actual per tal de tenir una "radiografia actualitzada de la situació". L'objectiu d'aquesta mesura és garantir la seguretat de les persones als establiments d'oci nocturn i vetllar per una activitat empresarial responsable comprovant que s'adapten als requeriments de les normatives existents.

Aquesta és una de les primeres accions que es varen acordar a la Comissió Tècnica
iniciada el passat divendres; es tracta d'un grup de treball interdepartamental format per tècnics de l'àmbit jurídic, l'espai públic, la seguretat i el turisme que durà a terme el pla d'actuacions per ordenar el model d'oci nocturn i les activitats empresarials que en
depenen. 

Les mesures adoptades abordaran tots els àmbits relacionats amb la problemàtica del turisme jove que cerca festa i alcohol, englobant mesures que afecten a la seguretat, al civisme, la salut, i al compliment de normatives per part de les empreses d'oci nocturn, allotjament i comerç. Aquesta comissió treballarà en col·laboració amb els departaments de la Generalitat implicats en els diferents àmbits de competència.