Detinguts a França tres joves per la mort del menor apunyalat a Lloret el passat 17 de juliol

Els detinguts tenen 21 anys i han estat arrestats a les localitats de Pont- AudeMer i Isle d'Abeau

  • Els pares i la germana del menor apunyalat
    Els pares i la germana del menor apunyalat
  • El jove va aparèixer ferit d'arma blanca en aquest carreró de Lloret de Mar
    El jove va aparèixer ferit d'arma blanca en aquest carreró de Lloret de Mar
Els fets van passar la matinada del diumenge 17 de juliol al carrer Torrentó del municipi selvatà. El jove de 15 anys, fill de pares britànics que resideixen al municipi on hi tenen un bar, va patir ferides d'arma blanca al tòrax. Alguns testimonis van explicar que el jove va voler posar pau enmig d'una baralla, entorn les quatre de la matinada, i va acabar rebent ell les agressions. Va ser traslladat en una ambulància del sistema d'emergències mèdiques a l'hospital de Blanes, on va morir hores després.

Després dels fets, el jutjat de Blanes es va fer càrrec del cas i va decretar-ne el secret de sumari. A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra van iniciar una àmplia investigació per esbrinar què hauria succeït ja que alguns testimonis apuntaven que eren joves francesos els autors de l'apunyalament del jove. 

Després de l'agressió, l'Àrea Territorial d'Investigació de Girona es va fer càrrec del cas i va poder identificar als responsables. Un cop identificats, i sota la supervisió del jutjat que coneix la causa, els Mossos han treballat de forma coordinada amb la Policia Francesa per tal de fer efectives aquest dimecres les tres detencions. 

Els detinguts són Remi Romai A., Jeremy P i Ludwig Ale G. Els tres arrestats tenen 21 anys i són de nacionalitat francesa. Les dues primeres detencions s'han fet a Isle d'Abeau, un municipi situat prop de Lió i la tercera s'ha fet al nord del país, a Pont-AudeMer, municipi de la regió de l'Alta Normandia. 

El cas continua sota secret de sumari. Ara haurà de ser el jutjat que instrueix el cas qui reclami l'extradició dels joves a Blanes per tal de poder-los prendre declaració per esclarir la seva implicació en el succés que va costar la vida al jove de 15 anys la matinada del 17 de juliol a un carreró de Lloret de Mar. 

L'Ajuntament com acusació particular

L'Ajuntament de Lloret de Mar es presentarà com a acusació particular. El consistori ho ha anunciat després que els Mossos d'Esquadra donessin a conèixer la detenció a França dels tres joves presumptament implicats en la mort del noi. Tot i que encara s'està pendent que s'aixequi el secret de sumari, l'Ajuntament ha reiterat la seva voluntat de personar-se com a acusació particular durant el procés. Així mateix, ha felicitat els Mossos per la tasca desenvolupada en la resolució del cas.