Els veïns apunten a una baralla com la causa de l'apunyalament del menor de Lloret de Mar

Els comerciants de la zona denuncien la falta de seguretat de nit i asseguren que els aldarulls són habituals als caps de setmana

El noi ha aparegut ferit a les 4 de la matinada en un carreró apartat situat molt a prop de la zona d'oci nocturn. Quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha arribat al lloc dels fets, el jove encara estava viu però presentava una ferida d'arma blanca al pit i l'han traslladat fins a l'Hospital de Blanes. Els metges no han pogut fer res per salvar-li la vida, i el noi ha mort poc després. La víctima de 15 anys era d'origen britànic però residia des de feia anys al municipi.

Els veïns d'aquesta població de la Costa Brava han explicat que el jove s'hauria involucrat en una baralla de matinada. En aquest sentit, tant comerciants com veïns han assegurat que els aldarulls són habituals, especialment els caps de setmana, i han denunciat la falta de seguretat que hi ha de nit. "En els últims anys no hi ha gens de seguretat per la nit perquè no hi ha policia i les baralles són constants", ha assegurat una comerciant de la zona. En aquest sentit, també ha assegurat que el "problema" d'aquesta inseguretat és perquè el turisme "és dolent i de mala qualitat". Tot i que no han fet declaracions públiques, els veïns atribueixen els fets a grups de francesos d'origen algerià que sovint protagonitzen aldarulls els caps de setmana. Els Mossos segueixen investigant aquesta mort i el cas està sota secret de sumari.

Dues morts similars

Precisament, el cas d'aquest dissabte recorda al que va passar fa sis anys en aquest mateix municipi. Un jove francès de 19 anys va morir apunyalat l'any 2005 en una baralla al carrer que va començar en una zona d'oci nocturn entre una banda de francesos i una altra de belgues. El cadàver també es va localitzar de matinada. L'any 2001, un turista de nacionalitat alemanya va morir a causa d'una ganivetada que li van fer enmig d'una baralla entre grups. La mort també es va produir de matinada a l'Avinguda de la Riera on hi ha molts bars i discoteques.