L'alcalde de Lloret assegura que la mort del jove és un cas aïllat i ho desvincula de la inseguretat

Més de 300 persones, sobretot adolescents, recolzen la família de la víctima durant un minut de silenci

Molts adolescents, llàgrimes i abraçades en el minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Unes 300 persones han recordat el jove de 15 anys que aquest dissabte de matinada ha mort apunyalat en un carrer proper a la zona d'oci nocturn de la ciutat i han donat suport a la família del menor, que també ha volgut estar present a l'homenatge que Lloret ha fet al seu fill. Pare, mare i germana han rebut el recolzament de molts amics de la víctima que han escrit cartes de record que han entregat a la família.

L'alcalde, Romà Codina, també ha volgut expressar el seu suport i condol a la família. Les banderes de l'ajuntament onegen a mig pal. Codina ha qualificat el crim de "fet lamentable" però assegura que és un "cas aïllat" i ho ha desvinculat de la inseguretat que alguns veïns i comerciants diuen que es viu a la població. Romà Codina ha admès que el turisme conflictiu és un fet que els "preocupa" i ha assegurat que reforçaran la presència policial en la mesura del possible.

Codina ha assegurat que tots els cossos policial estan en contacte permanent i es coordinen per garantir la pau a Lloret de Mar sobretot durant l'estiu. L'alcalde ha recordat que Lloret rep cada any un milió de visitants i que, amb aquesta afluència de persones, diu que és inevitable que a vegades passin fet que "no es poden evitar". "Hem d'estar sempre atents, però hi ha situacions que no podem evitar", ha assegurat Romà Codina.

Pel que fa a la investigació policial, Codina ha recordat que el cas està sota secret de sumari i que les indagacions continuen endavant per mirar d'esclarir els fets. No ha volgut pronunciar-se sobre la hipòtesi que apunta a que hi va haver una baralla i ha demanat respecte cap a la família i cap als investigadors perquè puguin treballar tranquil·lament per trobar l'autor o autors del crim.