Torramadé nega que els dos regidors de PxC entrin al govern i no descarta denunciar a Anglada

L'alcalde de Salt assegura que el partit xenòfob difon "falsedats i calúmnies" per intentar tapar la seva crisi interna al municipi

Jaume Torramadé assegura que no hi ha hagut oferta, petició, demanda ni tan sols cap insinuació cap a dos dels tres regidors que PxC va obtenir a Salt en les darreres eleccions municipals perquè passin al grup mixt i formin part de l'equip de govern municipal. L'alcalde de Salt atribueix aquestes acusacions que ha fet el líder de la formació xenòfoba Josep Anglada a voler tapar la crisi interna que viu actualment PxC a Salt, que en el pròxim ple passarà de tenir tres edils a només un perquè el fins ara portaveu, Carles Bonet, i la número tres, Juana Dolores Martínez, han anunciat que seran regidors no adscrits i han llançat dures acusacions cap al partit per qui es van presentar a les eleccions. 

"Els assumptes interns de cada partit són propis de cadascun, no hem intervingut per res en la crisi de PxC a Salt", ha afirmat Jaume Torramadé. L'alcalde assegura que, contràriament al que assegura Anglada, ell no ha tingut res a veure amb la baixa dels dos regidors. Torramadé ha assegurat que l'equip de govern de Salt el formen els nou regidors de CiU que governen en minoria, cap més. "Ni el govern els ha ofert cap pacte per entrar ni ells ho han demanat", ha exposat l'alcalde. 

Pel que fa a les acusacions d'Anglada, Torramadé ha assegurat que "no permetrà" que l'acusin d'un delicte com és comprar regidors perquè es converteixin en trànsfugues. Per això, al llarg dels pròxims dies enviarà una comunicació al partit xenòfob perquè rectifiquin les "falsedats i calúmnies" que ha difós. 

"No em queda més remei", ha explicat Torramadé que detalla que fa molts anys que es dedica a la política i que sempre ha obviat portar el joc polític als tribunals però considera que aquestes acusacions passen de mida i no es poden tolerar. "Una cosa és la discussió política i l'altra crear i difondre mentides pensant que tot s'hi val, per aquí no hi passaré", ha asseverat. 

Crítiques al PSC

L'alcalde de Salt també ha criticat l'actitud de l'exalcaldessa i cap de l'oposició, Iolanda Pineda (PSC). Torramadé ha assegurat estar "sorprès" per la credibilitat que Pineda ha donat a Anglada i critica que hagi exposat una opinió pública sense contrastar la informació de PxC. Jaume Torramadé demanda a Pineda que en comptes d'aprofitar qualsevol ocasió per "fer mal" a l'ajuntament, expliqui als veïns de Salt perquè va dir que tancaria el pressupost del 2010 amb 5.000 euros en positiu quan, assegura, "serà el tercer any que consecutiu que el tancament serà negatiu". 

"Tornarà a ser negatiu per molts milers d'euros", ha exposat l'alcalde que encara no vol avançar xifres però assegura que hi haurà dèficit i que això repercutirà en el pressupost del 2011. "Si està avorrida i no sap què fer, que reflexioni i expliqui per què les xifres reals no són les que diu", conclou Torramadé.