Carles Bonet: 'No podia expressar-me sobre immigració, no sóc tan radical com l'Anglada'

El fins ara portaveu de PxC a Salt i l'exregidora abandonen la formació i la deixen amb una única representant

La formació xenòfoba va aconseguir tres regidors a Salt en les eleccions municipals. Ara però, Plataforma per Catalunya ha vist com es queden només amb una representat en aquest municipi del Gironès, ja que el fins ara portaveu de la formació, Carles Bonet, i l'exregidora que va dimitir, Juana Dolores Martínez, han acceptat una oferta de l'alcalde per entrar al grup mixt. 

Bonet ha assegurat que comparteix les proclames bàsiques de PxC de lluitar contra la immigració il·legal, però ha apuntat que en realitat el partit vol "tots els immigrants fora, els que tenen papers i els que no". Per això, el fins ara portaveu de la formació a Salt ha assegurat que se sentia "molt lligat" perquè no podia expressar les seves idees sobre immigració. "Jo no sóc tan radical com l'Anglada", ha dit. En aquest sentit, Bonet ha assegurat que el problema no són tots els immigrants sinó la immigració "descontrolada i il·legal". 

"El següent hagués estat jo"

L'enrenou al partit es va generar quan la direcció de Plataforma va demanar a l'exregidora Juana Dolores Martínez que presentés els papers de la seva parella, que és camerunesa. "Li van dir textualment que si es volia casar amb un negre havia de dimitir", ha destacat Bonet. Per aquest motiu, el fins ara portaveu de la formació xenòfoba ha apuntat que també abandona el partit en suport a Martínez i perquè també té una parella d'origen immigrant". "El següent hagués estat jo, perquè encara que les nostres parelles siguin legals al partit no li agradava que tinguéssim parelles de fora", ha assegurat. 

Dur comunicat de PxC

La direcció de PxC ha emès un comunicat aquest dissabte acusant l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU) de voler "comprar" els regidors. El text, però, també considera que l'oferiment de Torramadé a Bonet i Martínez perquè es passessin al grup mixt, és "vergonyós" i l'han qualificat com un "vomitiu acte de transfuguisme", i que tot és una "estratègia" de CiU. Davant d'aquestes paraules, Bonet ha assegurat que no es tracta d'una estratègia de la federació nacionalista. "Si PxC presenta mocions bones pel poble nosaltres hi votarem a favor, només anirem en contra de tot el que atempti contra els drets humans", ha apuntat.