Cs denuncia problemes de seguretat al Festival Fort de Tossa de Mar

Hi ha un informe desaforable en cas d'incendi

Ciutadans ha denunciat la manca de garanties en la seguretat del Festival Fort que es celebra aquest cap de setmana al nucli antic de Tossa de Mar (Selva). El portaveu de la formació taronja al municipi, Alfonso Sánchez, ha indicat que hi ha un informe desfavorable per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments emès el 25 de setembre.

L'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha tingut accés a aquest informe en què es detalla que no es reuneixen les condicions necessàries per garantir la seguretat en cas d'incendi. De fet, l'informe especifica que calen uns vials propers al lloc del festival de com a mínim 3,5 metres i en aquest cas no es compleix. A més, en les corbes ha d'haver-hi una amplada lliure de 7,5 metres, que tampoc hi és. Per això, l'informe creu que no hi ha "un espai suficient per a la maniobra de vehicles de bombers".

Per altra banda, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments també especifica que hi ha una "única via d'accés" al recinte i no queda justificada que s'utilitzi per "l'evacuació de les persones".

Alfonso Sánchez ha acusat al govern local d'haver "ocultat" l'informe i creu que "és una irresponsabilitat gravíssima" perquè es podrien repetir els "incidents que van tenir lloc al Madrid Arena". El portaveu de Cs ha assegurat que el govern local "no només està posant en risc a la gent que assistirà al festival, sinó també la continuïtat del certamen".

El Festival Fort arrenca aquest divendres 4 d'octubre a les sis de la tarda i s'allargarà fins el diumenge. Es tracta de la tercera edició d'un certamen de música electrònica que compta amb un escenari al far de Tossa de Mar i un altre a les ruïnes de l'església medieval. La programació del festival compta amb Tale of Us, Adriatique o FJAAK.

L'ACN ha intentat posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Tossa de Mar, però aquest no ha respost si hi havia cap informe posterior al del 25 de setembre.