L'Estat reclama més de 6 milions d'euros a l'Ajuntament de Girona del pressupost de l'any 2009

El consistori critica que la situació "obligarà a fer ajustaments que no es contemplaven" i li hipoteca "el marge de maniobra"

Girona ja està retornant els 1,8 MEUR que l'Estat li va transferir del pressupost del 2008. Ara, però, aquesta quantitat s'incrementarà notablement. I és que el govern espanyol ha comunicat al consistori que el 2009 li va transferir més de 6 MEUR de més, i que ara els ha de retornar. 

Tant pel que fa als diners del 2008 com els del 2009, la forma de pagament és de seixanta mensualitats. L'Ajuntament de Girona ressalta que, de cara al proper exercici del 2012, això suposarà haver de prescindir d'1,2 MEUR. I és que, per garantir el cobrament, l'executiu espanyol dedueix les quantitats de les aportacions que fa a l'Ajuntament. 

Segons critica el consistori, "aquest error de càlcul en la previsió dels ingressos de l'Estat i la seva part proporcional a transferir a Girona obligarà a fer ajustaments pressupostaris que no es contemplaven i hipoteca encara més el marge de maniobra de l'Ajuntament". Girona qualifica la situació "d'injusta" perquè l'Estat els ha traslladat a ells la pilota i "les conseqüències dels seus errors de precisió i planificació".

A més, l'Ajuntament de Girona recorda que aquesta exigència de l'Estat arriba en uns moments "en què el context econòmic és negatiu". "Si no canvien les condicions, a partir del gener de l'any que ve Girona disposarà de menys diners per fer polítiques i lluitar contra la crisi", conclou el govern municipal.