Troben viu el submarinista desaparegut a Roses el 2017

Els Mossos van rebre un avís el passat 1 d'agost informant que era viu

  • ACN
    Fotos: ACN

El jutjat de Figueres ha arxivat la causa per desaparició d'un submarinista que el 1 de desembre de 2017 va desaparèixer a Punta Falconera (Roses) després de ser localitzat viu aquest mes passat.

Segons ha informat el TSJC, el 5 d'agost va quedar arxivat el procediment, que es va obrir l'1 de desembre del 2017 després que desaparegués un home quan practicava pesca submarina i que va denunciar la seva germana.

L'1 d'agost del 2019 el jutjat va rebre un avís dels Mossos d'Esquadra informant que el desaparegut havia estat localitzat viu i, en no haver-hi cap hipotètic delicte, s'ha arxivat la causa.

Nou dies de recerca

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va coordinar durant nou dies la recerca del submarinista desaparegut.

La decisió de suspendre la recerca que va mantenir en tensió als veïns del municipi, es va prendre després de no trobar cap rastre del jove que va desaparèixer mentre pescava a sota l'aigua, a la zona de Punta Falconera. A la recerca hi van participar la unitat GRAE dels Bombers, especialistes dels Mossos, de Salvament Marítim i la unitat GEAS de la Guàrdia Civil.

L'avís sobre la desaparició del jove el van rebre un dijous pels vols de les dues del migdia quan Salvament Marítim va veure una zodiac que semblava a la deriva. En acostar-s'hi, va veure que hi havia una noia i la van rescatar.

Segons els Bombers, la noia hauria sortit a navegar amb el seu germà, que tenia intenció de fer pesca submarina però el noi no hi era. Ambdós eren de nacionalitat estrangera.