Tremosa (CiU) i Junqueras (ERC), únics defensors de l'etiquetatge en català a l'Eurocambra

El convergent ha votat en contra del reglament que permet la prohibició del català com a llengua única a les etiquetes i el republicà s'ha abstingut

Les mateixes fonts indiquen que hi ha "línies vermelles que no es poden creuar" en matèria lingüística. Per la seva banda, Oriol Junqueras ha decidit abstenir-se perquè considera que la "responsabilitat final" en l'etiquetatge en català recaurà en l'Estat espanyol. L'eurodiputat d'ERC creu que hi ha aspectes de la llei que són "necessaris" i positius, però ha volgut mostrar la seva "indignació" amb el tema del català abstenint-se en la votació.

El vot d'aquest dimecres al Parlament Europeu era ja el de segona lectura de la normativa de l'etiquetatge, i consistia en acceptar o rebutjar una esmena al text original. El sentit del vot indicava l'opinió de l'europarlamentari pel que fa a "tot" el projecte. Els diputats catalans Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Santiago Fisas i Alejo Vidal-Quadras (PP) han votat a favor de la normativa.