El Parlament Europeu aprova el reglament que permet a l'Estat impedir l'etiquetatge només en català

La normativa estipula que els governs estatals poden decidir que les etiquetes estiguin "en una o més llengües, d'entre les oficials de la Unió"

L'Eurocambra no ha admès la proposta d'esmena dels eurodiputats catalans, que proposaven que s'eliminés la referència explícita a les llengües oficials.

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Oriol Junqueras (ERC) han lamentat en declaracions a l'ACN que el Parlament Europeu aprovi un reglament que deixa la porta oberta a l'eliminació del català com a llengua única de les etiquetes d'alguns productes.

"Una vegada més constatem la precarietat en què es troba la llengua catalana des del moment en què no és oficial al Parlament Europeu i aquí la pilota la tenen el PP i el PSOE i els seus socis catalans PSC i PPC", ha dit Tremosa.

De la seva banda, Junqueras ha exposat que és moment de "procurar que l'estat espanyol no s'excusi en aquesta normativa per intentar evitar que hi hagi etiquetatge nomes en llengua catalana".

"En fem una lectura molt negativa, perquè és freqüent que es vulneri el multilingüsime", ha lamentat Romeva, qui ha explicat que aquests dimecres s'ha reunit amb el secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, per reclamar una "solució immediata" per a la situació del català a la Unió Europea.