Jordi Vila, 9,5 a les PAU: 'la selectivitat només són uns exàmens més'

El figuerenc ha obtingut la segona millor nota de Catalunya per accedir a la universitat

Després d'haver obtingut la millor nota a la selectivitat a la demarcació de Girona, el figuerenc Jordi Vila té la intenció d'estudiar la doble titulació de la UPC de Matemàtiques i Aeronàutica. Està a l'espera, però, dels resultats de la prova d'admissió de la universitat que ha fet aquesta setmana. Encara no té clar cap a on es decantarà professionalment un cop acabats els estudis, ja que "la vida dóna moltes voltes".

Organitzar-se durant el curs i treballar constantment ha estat la recepta utilitzada per aconseguir aquest 9,5 a les proves de la selectivitat, un resultat que, "per sorpresa" seva, l'ha situat entre les millors notes de Catalunya. Reconeix que n'està "satisfet", ja que era conscient que "hi ha gent molt bona a per tot". Poc acostumat a les càmeres, també admet que se sent acaparat per l'interès mediàtic que està suscitant aquests dies.

Vila, de 18 anys, ha estudiat a l'institut Alexandre Deulofeu, i té un germà de 28 que ja ha acabat Medicina. Durant el Batxillerat ja ha fet un tastet del que l'espera a la universitat, ja que en la modalitat de ciències i tecnologia va estudiar les assignatures de matemàtiques, física, tecnologia industrial i electrotècnia.

La de Vila és la segona millor nota a les proves d'accés a la universitat, igualant les obtingudes per dos altres alumnes de Lleida i Tarragona, i només per darrere d'un estudiant de Rubí (Vallès Occidental) que ha tret un 9,7.