El 91,75% de gironins han superat les Proves d'Accés a la Universitat del passat mes de juny

La nota més elevada la va aconseguir el figuerenc Jordi Vila amb un 9,5

Les mitjanes dels expedients de batxillerat que s'han registrat a la demarcació de Girona se situen en 7,17 punts, mentre que les PAU en 6,28 punts. Aquests xifres són molt aproximades a les del conjunt de Catalunya (7,14 i 6,30 punts, respectivament). La diferència entre les notes de PAU i les del batxillerat també són molt similars i inferiors a un 1 punt (de 0,89 i 0,84 punts).

Enguany, per primera vegada, els estudiants dels Cicles Formatius de Grau Superior s’han pogut presentar a la fase específica de les PAU per millorar la seva nota d’accés. A la UdG, dels 186 matriculats i 163 presentats n’han aprovat 105, que representa el 64,42%, pràcticament com al conjunt de Catalunya (amb un 65’02%).

Pel que fa a les millors notes aquestes se les emporten Jordi Vila, alumne de l'IES Alexandre Deulofeu de Figueres amb un 9,5 de mitjana, seguit d'Aleix Giménez de l'IES Pere Alsius (Banyoles) amb un 9,45 i Gloria Falgueras que ha obtingut un 9,4 en representació de l'institut Sant Gabriel-Torroella (Torroella de Montgrí).

Per comarques s'han registrat major nombre d'aprovats respecte la mitjana de Catalunya a la Garrotxa i el Pla de l'Estany, iguals a la mitjana al Ripollès, l'Alt Empordà i el Gironès, mentre que el menor nombre d'aprovats respecte la mitjana (inferior al 90,32%) s'han produït al Baix Empordà i la Selva.